fredag 13 mars 2015

Goda nyheter!

Om mindre än en månad är det dags att ta reda på hur det går för Torsten Rexelius, kriminalkommissarien som också är känd som T-Rex. Han är ju den allra mest förträffliga utredaren av mord och andra våldsbrott - åtminstone om man ska tro honom själv.Jag hade väldigt roligt då jag läste den första boken Rör inte mitt mord. Det är Lars Forsberg, som skriver om Torsten och hans bravader som rotelchef och utredare på Erikshamnpolisen. Jag minns att Lars skriver med bravur och därför ser jag mycket fram emot denna kommande ebok. Så här beskriver förlaget berättelsen:

"De flesta måste kämpa för att lyckas här i livet - men för vissa kommer framgången naturligt. Kommissarie Torsten ”T-Rex” Rexelius har alltid sett sig som den självklara vinnaren. Men plötsligt har det börjat blåsa på toppen. På jobbet är allting upp och ner. Polismyndigheten byggs om och inte ens Torsten sitter längre säkert. Saken blir inte bättre när han klampar rakt in i ett pågående brott och själv blir utpekad som gärningsman. Lika illa är det på hemmaplan där Torsten ständigt måste bevisa sin duglighet för sambon Ulla och hennes fina vänner. Dessutom har hans växande midjemått av någon anledning blivit ett samtalsämne. Lyckligtvis inträffar ett brutalt mord när Torsten som bäst behöver det. Äntligen får han demonstrera sin skicklighet och bevisa att han fortfarande är rätt man på rätt plats. Och när kollegan Johannes drabbas av kärleksproblem lovar kvinnoexperten Torsten att lösa även det ”fallet”. Dessvärre går ingenting som han tänkt sig, vare sig med mordutredningen eller med kärleken. Och magen fortsätter växa. När Torsten inser att det är vinna eller försvinna som gäller gör han som han brukar: gasar istället för att bromsa - övertygad om att magkänslan, åtminstone den här gången, ska segra över förnuftet. Klara, färdiga, dö! är den andra boken om den våldsamt självbelåtne kommissarie Torsten ”T-Rex” Rexelius. En hejdlös kriminalkomedi - men framför allt ett porträtt av en man som ständigt hittar nya sätt att tappa fotfästet."

Det här låter som väldigt goda förutsättningar för roliga lässtunder. Klara, färdiga, dö! kommer senaste den 8/4, enligt förlaget, och jag tänker absolut "hänga på låset"! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...