måndag 16 mars 2015

Fem i topp

Häromdagen skrev utmärkta bloggen Good Ereader om de plattor de anser vara de fem bästa, om man överväger att köpa en läsplatta i vår. Som läsplatteförespråkare kan jag verkligen rekommendera ett besök hos dem.


Kobo Aura H2O. Bild via Kobo Books.

Inte helt oväntat finns min favorit, Kobo Aura H2O, bland läsplattorna på Good Ereaders lista. Min medhjälpare här på bloggen, Leo, tycker däremot att hans platta är den bästa. Det är en Amazon Kindle Voyage och även denna finns på topp fem-listan. De övriga tre är okända för mig.

Funderar du på att skaffa läsplatta, kan det vara en god idé att börja läsa Good Ereaders inlägg, som ger en översikt. Sedan kan man fördjupa sig i den eller de plattor man fastnar för. Även denna fördjupning kan med fördel göras hos Good Ereader. De gör finfina tester och utvärderingar av massor av olika läsplattor. Oftast spelar de även in kortare eller längre filmsnuttar om plattorna också. Mycket informativt!

Här är till exempel ett inlägg, inklusive filmer, som jämför Kobo Aura H2O och Amazon Kindle Voyage.

Här är sökresultatet för Kobo Aura H2O på deras blogg.

Och för att inte vara alldeles partisk och bara skriva om Kobo hela tiden, så får du även sökresultaten för läsplattemärket Onyx  och Icarus samt Energy Sistem. Det är de övriga tre på topp fem-listan.

Det är med andra ord mycket enkelt att skaffa sig god information om många olika läsplattor bara genom att söka hos Good Ereader.

Funderar du på hur du bör tänka då du bestämmer dig för vilken läsplatta du ska skaffa? Läs Lilla ebokskolan del 4 och del 4 1/2! Visserligen är några av plattorna jag nämner i de inläggen redan passé, men själva grundtänket kring inköpet bör man ha.

Lycka till med ditt val av läsplatta!
4 kommentarer:

 1. Jag blir alltid så sugen på läsplatta när det är vår! Förresten, så är jag nyfiken på boken du har i din platta just nu, ser fram emot recension på den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klarade inte att läsa ut hela (om du menar "Du"), så det blir nog inget skrivet om den.

   Radera
  2. Nej, var den inte bra? Jag som är så nyfiken på den :)

   Radera
  3. Då tycker jag trots allt att du ska prova. Den är verkligen annorlunda. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...