måndag 9 februari 2015

Varför ...

... tittar katten och hunden på varandra med kärlek på bilden? Borde de inte vara varandras värsta fiender?
Jag skrev ett inlägg om böckerna Introvert och Tyst för halvannat år sedan. De är båda mycket intressanta böcker om introverta, extroverta och ambiverta människor. Susan Cain har skrivit den sistnämnda (och Linus Jonkman den förstnämnda). Hon har verkligen gått till botten med forskning och annat kring de här personlighetstyperna. Mycket intressant, tycker jag, och blev väldigt fascinerad när jag upptäckte den fantastiska filmen här nedanför. Det är Susan som pratar och Molly Crabapple som illustrerar.
Visst har de båda två fångat detta med introverta och extroverta på pricken?! Jag är så imponerad!

Jag fann denna film genom Brain Pickings, en intressant och ambitiös sida om allehanda saker. Där finner du ännu en film, i vilken Susan Cain gör ett framträdande i TED Talks. Även den är mycket intressant och bra.

Båda de här böckerna, Linus Jonkmans Introvert och Susan Cains Tyst, finns självklart som eböcker. Jag kan verkligen rekommendera dem, om du vill lära känna dina medmänniskor och deras beteenden lite bättre. Eller så får du kanske rentav nya aha-upplevelser angående dig själv och dina egenheter. ;-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...