torsdag 5 februari 2015

Vårenkät om böcker och annat

Å, jag har blivit inbjuden av Malin, som har bokbloggen Jag och mina böcker, att göra en enkät. Så trevligt - här kommer frågorna och mina svar i bild och text.

*

1. Vilket vårtecken längtar du mest efter?


Vitsippor i bokskog - underbart! Bild via Brösarps Byagille.

2. Ett annat säkert vårtecken är när bokrean startar i slutet av februari. Har du någon särskild bok som du hoppas ska finnas till fyndpris på årets rea?

Hahahaha! Bokrea - vilket skämt nuförtiden! Mina (mer utvecklade) tankar om bokrean finner du i detta inlägg från förra året.

3. Våren bjuder också på många nya böcker. Är det någon/några som du längtar extra mycket efter?


Del 2 i serien Lasarettet.
Kommer i mars.

5. Många tycker det är roligt att uppdatera garderoben när våren kommer med t ex en ny jacka eller nya skor. Är du på jakt efter något särskilt vårplagg?


Boklig tröja, som finns på Etsy, fast inte till mig själv.

6. Finns det någon särskild debutant du ser fram extra mycket emot att läsa i vår, eller alternativt någon författare som för första gången översatts till svenska?


En som jag HOPPAS kommer att översättas.
Utmärkt boktips via Beathes bokhylle.

7. Det kommer också många nya pocketböcker i vår. Är det några särskilda titlar du har väntat på ska komma i pocket?

Pocketböcker har för stora brister, enligt min smak. De prasslar när man bläddrar, man kan inte förstora den mikroskopiska texten eller göra bredare marginaler som exempel på några av nackdelarna ... så svaret är väl ganska givet.

8. Sist men inte minst, det är ju inte vår än och även vintern har ju sina positiva sidor. Berätta vad du tycker är bäst med vintern!


Bild: Jonathan Bean, via Books Direct.

*

En hel del bokbloggare har redan svarat på denna enkät - det vet jag. Därför lämnar jag ordet fritt. Skriv gärna en kommentar här nedanför, om du besvarar enkäten, så att jag kan besöka dig och se dina svar. :-)


9 kommentarer:

 1. Kul att få se dina svar! :) Vitsipporna gav mig såna där mysrysningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-) Visst är det något speciellt med vitsippsbackar!

   Radera
 2. Håller verkligen med dig om både bokreor och pocketböcker! Jag ska svara på enkäten på min blogg också.

  SvaraRadera
 3. Ser också fram emot del 2 om sjukhuset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade verkligen den första i all sin stillsamhet. Men ändå rymde den dramatik. Dessutom lärde jag mig så mycket om polio.

   Radera
 4. Var är fråga 4?
  Det är kanske samma sak här i denna enkät som i Jasper Ffordes fantastiska böcker om Thursday Next - fast där är det kapitel 13 som alltid saknas! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaha! Oj! Du har gjort en iakttagelse som jag missat! Faktum är att jag inte kan finna fråga fyra hos Malin, som bjöd in mig, heller. Undrar just vad fråga fyra var egentligen. :-)

   Radera
 5. Kul att läsa dina svar :)
  Ha det gott

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...