måndag 16 februari 2015

En trädgårdsvallfärd

Kan man verkligen avnjuta trädgårdsböcker i ePub-format? Det kan man undra. Jag tycker att det går alldeles utmärkt. Dessvärre finns det inte särskilt många sådana böcker i just detta format. Därför är det extra roligt att trädgårdsparet Mattsson och Scholz faktiskt publicerar eböcker. Jag läste deras Inte bara trädgård med stor behållning i våras. Det är en bok jag varmt kan rekommendera!
Därför var det självklart att även läsa deras lilla resedagbok från en vallfärd till olika stora och små trädgårdar i Sverige och Tyskland. Den har funnits som pappersbok tidigare, och i december 2014 kom den som ebok. Inledningsvis var det medlemmarna i Riksförbundet Svensk Trädgård som kunde ladda hem den gratis. Från januari i år kan även icke medlemmar hämta hem den helt fritt. Gå in på ebokavdelningen på Riksförbundet Svensk Trädgårds hemsida. Där finner du denna ebok samt övriga titlar, som de erbjuder.

I En trädgårdsvallfärd får vi följa paret Mattsson och Scholz på en resa, som måste varit en fantastisk upplevelse. De färdas från sitt hem i Lappland, genom Sverige, ner i Tyskland och tillbaka igen. På vägen besöker de trädgårdar av allehanda slag. Det är allt från stora, flott anlagda parkträdgådar till små privata pärlor. De flesta har anor långt tillbaka i tiden. Marianas fina texter ackompanjeras utmärkt med Reginalds vackra bilder. För bildernas skull är detta en bok som gör sig bäst i en surfplatta, ska jag tillägga. Men för övrigt fungerar den bra att läsa även i en vanlig läsplatta.

Denna lilla lättlästa resedagbok ger dig många fina tips på trädgårdar och parker att se och njuta av, om du är intresserad av att besöka sådana pärlor på din semester. Rätt tid att läsa boken nu, för att kunna planera och resa under sommaren.


2 kommentarer:

  1. Så himla trevligt att du hittat mina e-böcker, och dessutom rekommenderar dem, tack! hälsar författaren Mariana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att du hör av dig, Mariana! Jag tycker du skriver så trevligt, personligt och bra. Reginalds bilder är så vackra! Ser fram emot fler trädgårdseböcker. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...