söndag 25 januari 2015

Just nu ...

... läser jag en fantastisk ebok, i vilken faktiskt eböcker och egenutgivning omnämns. Riktigt häftigt!
Den uppblåsta och diva-aktiga författaren Owen Quine har gjort sig omöjlig hos sin agent. Så här berättar hon om uppträdet, som ledde till splittringen:

”När jag sa vad jag tyckte, att det han hade skrivit var vidrigt och elakt och helt omöjligt att publicera, då rusade han upp så han välte stolen och började skälla ut mig. Först tog han heder och ära av mig både som person och som yrkesmänniska, och sedan sa han att om jag inte vågade representera honom längre skulle han ge ut boken själv, som e-bok. Och efter det stormade han ut, och där satt jag och fick ta hand om notan.”

Huvudpersonen, privatdetektiven Cormoran Strike, konstaterar:

”Det här med egenutgivning förklarar en sak”, sa Strike avspänt. ”Leonora sa att Quine tog med sig sitt eget manus och alla sina anteckningar när han försvann ut i den mörka kvällen. Jag undrade just om han hade tänkt bränna papperen eller kanske slänga dem i vattnet, men det troliga är ju att han tog med dem i avsikt att sammanställa en e-bok.”

Författaren Owen Quine har försvunnit och varit borta en hel vecka. Detta är inget märkligt på sätt och vis, eftersom han haft perioder av "försvinnanden" förr, men hans fru Leonora vill försöka få tag på honom. Därför anlitar hon privatdetektiven Cormoran Strike, som är känd sedan han löste gåtan med fotomodellen som alla först trodde tagit livet av sig (Gökens rop).

Jag ser mycket fram emot att avnjuta detta Cormoran Strike-äventyr i godan läsro*! Robert Galbraith är författaren bakom och Charlotte Hjukström har översatt till svenska.

*

Vill du läsa fler smakebitar ur olika berättelser? Besök Mari, som har bokbloggen Flukten fra virkeligheten, läs vad hon tipsar om och följ sedan länkarna till andra smakebitar hos andra bloggare. Hoppas din söndag varit fin! :-)
*Känner du till att i Finland firas Dagen för läsro den 8:e februari? Mer om detta i ett kommande inlägg

7 kommentarer:

 1. Dagen för läsro borde bli nationell helgdag! :) Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du alldeles rätt i! En mycket god idé! :-)

   Radera
 2. Blev så besviken på Gökens rop att det nog inte blir några fler från den serien för mig.
  Läsro låter som en underbar dag att ha :)

  SvaraRadera
 3. Jag ska börja på Gökens rop inom kort så jag hoppas på att så småningom få läsa den här också. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 4. tack för smakbiten! en röd läsrodag med hissad flagga skulle sitta fint!

  SvaraRadera
 5. Alltså, jag är ju lite nyfiken på den här serien eftersom det är J. K. Rowling som står bakom, men jag brukar inte gilla deckare. Tack för smakbiten :)

  Dagen för läsro känns som om vi borde anamma och göra till en röd dag i Sverige ;)

  SvaraRadera
 6. Jag vill gärna läsa de här böckerna, är riktigt nyfiken på dem :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...