fredag 2 januari 2015

Ivrig väntan

Snart kommer den senaste titeln av Robert Galbraith, Silkesmasken, som ebok på svenska. Jag läste och tyckte mycket om den första berättelsen, Gökens rop, och ser fram emot att läsa om Cormoran Strike igen.
Enligt nedräknaren hos Liberead är det endast två veckor kvar tills Silkesmasken kommer. Jag har givetvis anmält mig för att få ebrev då boken släppts. Så här beskriver förlaget berättelsen:

"När romanförfattaren Owen Quine försvinner anlitar hans fru privatdetektiven Cormoran Strike. Först tror hon att han frivilligt gett sig av för några dagar - som han gjort förr - och hon vill att Strike ska hitta honom och se till att han kommer hem. Men när Strike börjar undersöka saken står det klart att det finns mer bakom Quines försvinnande än hans fru anar. Författaren har just avslutat ett manus innehållande giftiga beskrivningar av nästan alla han känner. Om romanen publiceras kommer liv att slås i spillror - så nog finns det många som har anledning att tysta honom. Det blir Strike själv som finner Quine brutalt mördad under bisarra omständigheter. I en kapplöpning med tiden måste Strike leva sig in i en hänsynslös mördares tankegångar, en mördare olik alla han någonsin träffat på ... En mordgåta som med alla sina överraskande vändningar och sin väl skildrade Londonmiljö är som skapad för sträckläsning."

Mycket spännande! :-)


2 kommentarer:

  1. Jag har inte läst den första boken ännu, men har funderat på om jag ska göra det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är en så perfekt "lagom"-deckare, om du förstår hur jag menar. Visst dör någon, men sedan är det mer som en nöt att knäcka - inte en massa frossande i överdrivet underhållningsvåld. Sånt gillar jag! :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...