onsdag 10 december 2014

Tjänsteanden

Först ut på Novelldagen är en riktig nestor i sammanhanget - Selma Lagerlöf! Hon skrev åtskilliga noveller. Jag har läst flera av dem och tycker mycket om dem. Selma har ofta en sedelärande poäng i sina berättelser. Dessutom är de spännande. På sätt och vis skulle många av dem nog kunna hamna i genren fantasy, eftersom hon gärna återvänder till folktro och övernaturliga ting.


Outfit: Lisa Benk.

Bokskorpionen tycker ...

Tjänsteanden är inget undantag. Den unge skomakarlärlingen, som egentligen är ganska lat och oambitiös, låter sig lockas av mästers berättelse om så kallad "spirrtus". Det är helt enkelt gravmull. Har man sådant i fickan kan de mest häpnadsväckande saker inträffa. Önskar man rikedom får man det. Är det i stället framgång man vill ha, uppfylles detta. Lärlingen kan inte motstå frestelsen. Men hur går det egentligen? Blir han rik, lycklig och framgångsrik? Detta är en mycket läsvärd novell.

Leos kommentar ...

Vilken sober och passande outfit design på omslaget! Perfekt för en äldre, distingerad dam som Selma. Lisa Benk har lyckats väl här. Selma är inte i behov av en gräll klädsel omslagsbild - hon har respekt med sig och drar blickarna till sig ändå här på Novelldagen!


 

2 kommentarer:

  1. Selma är en favorit! Och jag gillar verkligen Novellix fina böcker!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller helt med. Selma har skrivit så många underbara, spännande och kloka berättelser. Roligt att de ges ut om igen som eböcker. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...