tisdag 16 december 2014

Nästa bok ...

... som jag har "på vent" i min virtuella ebokhög, är Mrs Sinclairs resväska. Den står på tur så fort jag läst klart den jag just nu håller på med. Louise Walters heter författaren och Lena Kamhed har översatt till svenska.
Så här beskriver förlaget boken:

"Roberta är mellan trettio och fyrtio, bor i Oxford och älskar böcker. Hon arbetar i en underbar liten bokhandel där man säljer både nytt och gammalt. Men Roberta har få vänner, ett ganska likgiltigt förhållande med en gift man som hon bara träffar varannan torsdag och hennes älskade pappa är döende. Den 109-åriga och allt mer förvirrade farmodern Dorothy bor på ett hem. Med andra ord lever Roberta ett ensamt liv där arbetet och arbetskamraterna betyder allt. 
I en bok som tillhört farmodern upptäcker Roberta ett brev från hennes avlidne make, en polsk pilot som Dorothy träffade under andra världskriget. Men det är något konstigt med brevet, det har en sorgsen och förebrående ton och är skrivet efter hans förmodade död. Det står att han inte kan acceptera det hon gör, att de inte har någon framtid tillsammans och att de inte kan gifta sig som han drömt om. Dorothys bakgrund tycks dölja en hemlighet och för Roberta känns det viktigt att få veta mer innan farmodern dör.
Samtidigt blir Robertas eget liv allt mer ensamt. Hon trasslar till det för sig i bokhandeln, så illa att hon känner sig tvingad att sluta. Och hon bryter med sin torsdagsälskare. Kanske har hon mer gemensamt med sin farmor än vad hon först kunnat tro.
Mrs Sinclairs resväska är en varm och hjärtskärande berättelse om familjehemligheter och längtan efter kärleken."

Jag tycker att detta blir en bra bok att läsa över jul och nyår. Sedan ska vi prata om den i bokcirkelchatten i januari. Då är förstås fler läsare hjärtligt välkomna att vara med.

*
Vill du veta vad andra bokbloggare har "på vent"? Besök Beathes bokhylle och se vad hon ser fram emot att läsa. Följ sedan länkarna till andra bloggares boktips. Hoppas du får en trevlig tisdagskväll! :-)PS Så här i efterhand upptäckte jag att detta minsann är mitt 500:e inlägg på bloggen. Jösses, så fort det gick att skriva så många. :-) DS

10 kommentarer:

 1. Denne har jeg lest og likte godt. Kos deg med lesingen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det låter bra. Jag ser verkligen fram emot att läsa den. :-)

   Radera
 2. Da jeg leste innlegget, tenkte jeg at "Denne trur jeg jammen er gitt ut på norsk!"- og det bekrefter vel Lene over her ;o)
  Bøker om familiehemmeligheter er ofte veldig fengende, så denne er sikkert bra!
  Gratulerer med innlegg nummer 500!! Tommel opp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag blev riktigt överraskad då jag upptäckte att det redan var 500!

   Radera
 3. Har også lest og likt denne, men jeg har ikke rukket å skrive om den enda, der ligger jeg litt på etterskudd. Ønsker deg en fin kveld:-) og kos deg med boken når det blir dens tur og kjekt å ha noe til etter jul også.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag känner igen det där - man hinner inte skriva om allt man läser, fastän man gärna vill hinna. Hoppas du haft en trevlig kväll, du med. :-)

   Radera
 4. Ja, den har jeg også på vent i hylla...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst verkar den väldigt bra!? Jag ser mycket fram emot den. :-)

   Radera
 5. Denne har jeg også på vent. Den høres meget bra ut :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag ser verkligen fram emot att läsa den. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...