söndag 21 december 2014

Bokskorpionen undersöker: Julklappsbekymmer?

Har du bekymmer med vad du ska ge bort i julklapp? Eller tycker du att det är stökigt, tråkigt och tidsödande att springa runt i affärer vid den här tiden på året? Svaret på båda de här frågorna kan vara ett presentkort på eböcker!
Några av de större ebokhandlarna tillhandahåller presentkort för eböcker i olika former. Oftast kan du välja om du vill att presentkortet ska skickas direkt till mottagaren via ebrev eller till dig för utskrift eller vidarebefordran genom dig.

Läs mer om hur det går till att köpa presentkort på eböcker hos Bokon, Load2Read och Bokii genom att följa respektive länk. Läs hos respektive försäljare om hur det går till hos just dem.

Bokus, som ju är en riktigt stor ehandelsplats för böcker talar om att deras presentkort inte gäller för nedladdningsbara produkter, såsom eböcker och ljudböcker. Synd, men det är ju bra att de påtalar det i alla fall.

En del andra ebokhandlare tillhandahåller presentkort, men har inte skrivit ut tydligt om presentkortet även gäller som betalningsmedel för eböcker. Adlibris och CDON är inte så tydliga.

Det finns även möjlighet att köpa presentkort via de utländska ebokhandlarna, såsom Amazon och Kobo. Även genom Apples iBooks kan man ge bort böcker. Cnet skrev läsvärt om det redan förra julen.

J K Rowling har sin egen ebokhandel, Pottermore, för Harry Potter-böckerna. Där kan man givetvis köpa böckerna som present och få dem skickade till en utvald mottagare på den dag som du själv väljer. Eböckerna finns på ett flertal olika språk, däribland svenska. Gå in på informationssidan om respektive bok och välj språk i listan innan du stoppar boken i varukorgen.

Det går med andra ord utmärkt att ge bort eböcker. Jag skulle till och med vilja påstå att man löser eventuella julklappsbekymmer väldigt lätt och behändigt på det här viset.


2 kommentarer:

  1. Enligt mig är detta den klart överlägset bästa julklappen! Vi ger bara julklappar till barnen, men jag kommer absolut att klicka hem några eböcker till mig själv :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...