onsdag 10 december 2014

Fästmön

Anton Tjechov är en författare jag inte bekantat mig med förrän nu. Hans allra sista novell, Fästmön, gjorde mig nyfiken.


Outfit: Alexander Jansson

Bokskorpionen tycker ...

Nadja är förlovad med Andrej och bröllopet ska stå inom ett par månader, mitt i sommaren. Hon och hennes mor, som är änka, bor hemma hos Nadjas farmor. Att gifta sig har Nadja sett fram emot sedan hon var sexton år och nu har hon hunnit bli tjugotre. Men av någon anledning har hon börjat känna ruelse. Är hon verkligen förälskad i sin blivande make? Eller har hon helt enkelt "bröllopsnerver"? När hon samtalar med en vän till familjen börjar allting klarna för henne. Hon får klart för sig var hon tycker och vill. Vad beslutar sig Nadja för att göra? Läs Tjechovs välskrivna novell om att lyssna till sitt hjärta och att följa den väg som känns rätt - den är väl värd det!

Leos kommentar ...

Här har vi ännu en festdeltagare, som valt en klädsel skapad av Alexander Jansson. Denne designer står för klara färger och en drömsk touch, vilket vi kunde se tidigare idag på Fjodor Dostojevskij. Men Anton Tjechov är den rätte bäraren. En äldre herre kan mycket väl klä sig i färgrika toner, särskilt när hans inre står i så bra samklang med det yttre som i detta fall. Ett mycket lyckat val av outfit!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...