onsdag 10 december 2014

En löjlig människas dröm

Fjodor Dostojevskij är en klassisk, rysk författare. Ingen av oss har läst något av hans verk tidigare och då kan det alltid passa bra att börja med en novell. Valet föll på En löjlig människas dröm.


Outfit: Alexander Jansson.

Bokskorpionen tycker ...

En vemodig, likgiltig människas innersta tankar samt dennes märkliga dröm en natt, får vi här ta del av. Allt andas gråhet, fulhet och så vidare, ända fram till den där drömmen. Då kommer ett stråk av lycka och kärlek. Dessvärre är denna berättelse så full av trista upprepningar. Ta bara det faktum då huvudpersonen ska redogöra för sin löjlighet i början. Jag trodde inte mina ögon! Men bara för att det var Fjodor valde jag att läsa klart, med en förhoppning om att det skulle bli bättre. Det blev det inte, enligt min mening. Utifrån denna novell förstår jag inte alls storheten hos denne författare. Läs den inte!

Leos kommentar ...

Ingen dum outfit alls, med tanke på val av färger. Denna dress drar lätt ögonen till sig på dagens Novellfestligheter. Dessvärre kommer nog övriga gäster att bli grymt besvikna då de minglar med denne variant av Fjodor - han verkar inte alls rolig att konversera med. Har han en dålig dag, eller är han alltid på detta likgiltiga humör?


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...