onsdag 10 december 2014

Båten

Novellen Båten är skriven av ingen mindre än Fredrik Lindström. Den är hämtad ur novellsamlingen När börjar det riktiga livet?


Outfit: okänd.

Bokskorpionen tycker ...

Berättelsens icke namngivna huvudperson är singel, men vill gärna träffa tjejer. Han har dock fått rådet av en kompis att skaffa sig båt - det skall fungera som en oslagbar "brudmagnet". Sagt och gjort. Omfattande förberedelser för båtens införskaffande genomförs. Sedan har han äntligen sin ögonsten. Efter ytterligare förberedelser, såsom övningssegling i skärgården, är det dags för "skarpt läge". En lämplig kvinna väljs ut. Efter några träffar på landbacken kommer inbjudan till en segeltur. Hon tackar ja. Kommer "vår" singel att lyckas med sitt uppsåt? Och vad händer egentligen sedan? Detta är en smårolig novell i tydlig "Lindström-anda".

Leos kommentar ...

Nej, nej, nej ... vad har hänt här? Hur har Fredriks stylist tänkt egentligen? Inte kan man gå på Novelldagsfestligheter iförd hemmamysdressen. Detta var verkligen under all kritik. Så här får man bara inte tolka en klädkod. Stackars Fredrik måste känna sig oerhört felklädd.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...