onsdag 10 december 2014

Aurore Bunge

Jag har funnit en ny favorit, tror jag. Det är en för mig hittills okänd författare, som faktiskt tillhör de klassiska. Hon heter Anne Charlotte Leffler.


Outfit: okänd.

Bokskorpionen tycker ...

Aurore Bunge är välbärgad dotter i en rik familj. Hon har levt ett liv fyllt av dans och fest under de "säsonger" av året då societeten ägnar sig åt sådant. Då novellen börjar har hon hunnit bli trettio år och är ännu ogift. Inte för att lämpliga friare saknats. Men något har kanske fått den högdragna och världsvana Aurore att tveka hittills. Den senaste säsongen avslutas med att hon har inte mindre än två frierier att ta ställning till under sommaren. Hon följer med sin mor ut på en stor, men avlägset belägen gård, som tillhör familjen. Sommaren ägnar Aurore åt att utforska naturen runt egendomen. Hon känner sig fri och verkar kunna släppa alla sociala måsten. Men något inträffar under slutet av sommaren - något som gör att det där med giftermål ställs på sin spets. Jag tycker att detta är en välskriven, spännande och bra novell. Jag vill definitivt läsa mer av Anne Charlotte Leffler.

Leos kommentar ...

Här har vi en outfit, som andas ljuv romatik. Det är en mycket väl vald klädsel med tanke på vad Aurore går och funderar på. Dessutom är den väl anpassad till tidens anda. Det är inte vem som helst som klär i sepiabrunt, men för Anne Charlotte är det mitt i prick! En mycket lyckad outfit!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...