Sidor

tisdag 11 november 2014

En bok på vent

Ladivine är en ebok jag är nyfiken på. Den finns i min virtuella hög av ännu olästa eböcker. Marie NDiaye heter författaren och Ragna Essén har översatt till svenska.
Så här beskriver förlaget Ladivine:

"En mormor och hennes barnbarn. De bär samma förnamn men har aldrig träffats och de känner inte till varandras existens. I en dunkel liten lägenhet i Bordeaux sitter Ladivine Sylla med en samling porslinsfigurer som enda sällskap. En gång i månaden kommer dottern Malinka på besök, pliktskyldigt och i största hemlighet. I tonåren flyttade hon hemifrån och bröt kontakten med sin mor för att hon skämdes, över hennes hudfärg och enkla ursprung, att hon var ensamstående och försörjde sig som städerska. Ladivine ser fram emot dotterns besök, men får inte ta del av det liv hon lever. Hon vet inte att Malinka numera kallar sig Clarisse, att hon är gift och att hon har en dotter. En dotter som döpts till Ladivine, ett barnbarn som hon aldrig fått träffa."

Jag har aldrig läst något som Marie NDiaye skrivit. Hon benämns av en del kritiker som en framtida nobelpristagare. Det ska bli spännande att så småningom ta mig an denna bok. Den verkar sorglig, men kan vara tänkvärd.

*

Undrar du vad andra bokbloggare har för böcker i sina olästa bokhögar? Besök Astrid Terese och hennes bokblogg Betraktninger, för idag är det hon som är värdinna för Boken på vent. Läs om den bok, som hon vill läsa så småningom. Följ sedan länkarna till fler boktips.


2 kommentarer:

  1. Likte det litt morsomme bokomslaget!:) Interessant bok, håper den faller i smak!:) Ha en fin kveld!:)

    SvaraRadera
  2. Det hørtes ut som en virkelig trist historie. Jeg synes synd på den eldre Ladivine. Men kanskje det er like mye synd på den yngre og. Ha en fin dag!

    SvaraRadera