tisdag 25 november 2014

En bok jag ser fram emot

Om några månader, närmare bestämt i mars 2015, kommer andra delen i Karin Wahlbergs serie Lasarettet. Jag läste den första, som heter Än finns det hopp, och tyckte mycket om den. Jag ser väldigt fram emot att få läsa nästa, som fått titeln Livet går vidare.
Det märks i förlagets beskrivning att man får återse de välkända personerna från första boken.

"I Livet går vidare, andra delen i Karin Wahlbergs romanserie, återser vi människorna kring lasarettet i 50-talets Ekstad. Doktorinnan Nancy Brandt väntar sitt tredje barn och förbereder flytten till nya huset. Det är mycket att se fram emot, inte minst frufridagen, Lennart Hylands påhitt, en dag vikt för husmödrar då deras äkta hälfter ska ta hand om barn och hushåll. Tyvärr verkar maken Egon mer än lovligt distraherad. Nog för att arbetet som överläkare är krävande men kvällarna blir långa för Nancy med radion som enda sällskap. På lasarettet oroar sig sjuksköterskeelev Ella-Kristin för Evelina Winnerstrand som kommit in med livshotande knivhugg i buken efter det otäcka överfallet på farstutrappan. Man vet inte vem gärningsmannen är och den lugna småstaden är skakad."

Det verkar som att det kan bli riktigt dramatiskt med tanke på knivhugget. Första boken var på sätt och vis också dramatisk, men på ett mera lågmält vis. De tragedier, som då inträffade, låg mer på ett individuellt plan eftersom patienter blev mycket allvarligt sjuka i polio. Har du ännu inte läst den första delen i serien kan jag varmt rekommendera dig att göra det.

*Är du nyfiken på vad andra bokbloggare ser fram emot att läsa och vad de har för böcker på vent? Titta in hos Beathe och se vad hon vill läsa framöver. Klicka sedan på länkarna till fler tips, hos andra bokbloggare. En trevlig tisdag önskar jag dig! :-)


13 kommentarer:

 1. Så flott bok du har på vent! Denne bokserien kunne jeg også tenke meg å lese :)

  SvaraRadera
 2. Dette var ukjent bokserie for meg

  SvaraRadera
 3. Denne fikk jeg lyst til å lese og jeg ser at den første boken i denne serien kom ut på norsk nå i år. Tusen takk for supert tips! Ha en fin tirsdag :-)

  SvaraRadera
 4. Det hørtes både spennende og interessant ut. Jeg noterer meg den frufridagen. Lurer på om ikke jeg skal snikinnføre den i Norge og :-) Ønsker deg en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Virker som en fin serie dette.. Ha en fin kveld.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, första boken var väldigt bra och intressant.

   Radera
 6. Hei, det kan virke som at kommentaren min har forsvunnet, eller kanskje havnet i spamfilteret. Men uansett, jeg ser at denne serien har kommet ut på norsk også, så denne skal jeg notere meg. Tusen takk for tips:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå. Din kommentar försvann nog i cyberrymden på något sätt - jag har inte sett till den alls förrän du skickade denna. Så kul att den finns på norska också. Den är väl värd att läsa för den som vill bekanta sig med femtiotalets liv. Man lär sig mycket också tycker jag.

   Radera
 7. Tyckte också om den första boken och längtar efter andra:).

  SvaraRadera
 8. Ja, vad roligt! Den ska jag hålla utkik efter.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...