onsdag 1 oktober 2014

Sommarprat och gammal bok

Då vi (Milla, Boktokig och jag) hade den senaste bokcirkelträffen pratade vi om Expeditionen: Min kärlekshistoria. Milla lämnade då ett mycket bra tips, nämligen att Bea Uusmas sommarprat var väl värt att lyssna på. Jag kan bara instämma, nu när jag också hört denna intressanta berättelse om den efterforskning Bea gjort under årens lopp om Andrée-expeditionen.


Fotograf: Jonas Walla

Om man vill veta ännu mer, så kan man kika på den film, som Milla lagt upp på sin blogg. Precis som Milla skriver, så är både sommarpratet och även filmen en bra introduktion till boken.

Jag gissar att vi inte har hört det sista från Bea angående Andrée, Strindberg och Frænkel. Dels har hon framför sig att få var med om en undersökning av Andrées naglar och dels ska hon iväg på ännu en resa till den ö där Nils Strindbergs sista brev till fästmön Anna lär finnas. Bea säger även att detta projekt är något hon kommer att hålla på med livet ut. Spännande!

Jag kan inte låta bli att känna nyfikenhet på den bok, som Bea berättar om och som gav henne den första inspirationen till detta projekt. Den som gavs ut 1930 i anslutning till att man fann resterna av Andrées expedition och som tydligen var väldigt vanlig i den svenska hemmen på den tiden - Med Örnen mot polen. Faktum är att den finns som ebok hos Litteraturbanken - helt gratis dessutom! :-)


2 kommentarer:

 1. Vad kul att du hittade första boken som Ebok detta ska kollas in:)
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det kul! Jag har redan börjat läsa den. Mycket intressant måste jag säga. Jag förstår verkligen att Bea blev så fascinerad. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...