måndag 20 oktober 2014

Novellveckan

För ett tag sedan var det Nobelveckan. Då presenterades årets pristagare i de olika kategorierna för årets Nobelpris. På den här bloggen blir det nu Novellvecka. Varje dag kommer jag att presentera minst en läsvärd novell, som finns utgiven i ePubformat.
Noveller är ett kul sätt att bekanta sig med en ny genre eller en okänd författare. När man har lunchpaus, åker till jobbet, väntar på att komma in till tandläkaren eller är "mellan två böcker" kan man med fördel avnjuta en novell. Eller helt enkelt läsa en sådan för dess egen skull - bara för att den är så rolig, skrämmande, intressant eller lockande. Noveller är briljanta små pärlor!

Vilka noveller gillar du?


3 kommentarer:

 1. Vad kul med en novellvecka! Jag gillar såna noveller som är som en liten bok i minformat, dvs den har en handling och ett tydligt mål och ett slut. Är mindre förtjust i noveller som är som ett lösryckt blad, dvs man får en glimt av något men ingen helhet och när jag har läst klart så fattar jag inte riktigt vad jag har läst eller vad som var meningen med novellen. För att såna noveller ska funka för mig måste de vara ruggigt välskrivna, humoristiska eller ha någon poäng som gör att jag ändå tycker om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så kul att du uppskattar detta. Jag håller helt med dig, och du beskriver det så bra; vissa noveller är verkligen bara som ett lösryckt blad. Nä, tacka vet jag en tydlig handling med början och slut. Gärna också med någon spännande, oväntad eller klurig knorr på slutet. :-)

   Radera
  2. Håller med! Knorrar är bäst! :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...