lördag 27 september 2014

Min mässa

Jag åker på bokmässor utan att planera. Då finns utrymme till spontana infall eller att samtala med intressanta människor utan stress. Man kan också strosa runt i lugn och ro och njuta av alla böcker man ser.

Mässans mysigasteJag besökte Helen Enqvist i hennes monter för nystartade Bucket List Books.
Vi som vad där fick höra Conny Palmkvist läsa ur den rykande nytryckta boken Håll inte tillbaka kärleken, William Holden. Dessutom fick man veta mer om bakgrunden till den kommande boken med arbetsnamnet Brace Before Impact, som Wiveka Wachtmeister är i full gång att färdigställa. Mycket trevligt att få vara med och fira och mingla.


Mässans mest minnesvärdaÄntligen har jag fått tillfälle att se och höra min favoritförfattare Ann Rosman berätta. Hon visade verkligen hur engagerad hon är. Vi åhörare fick höra hur det gick till då Ann fann inspiration till den senaste boken, Havskatten, och hur en sann, nutida händelse i Marstrand fick en betydande roll även i boken. Dessutom blev det tillfälle för mig att få hälsa på Ann och prata några ord med henne. Gissa om denna eboknörd var lycklig sedan!


Mässans utmaningMassolit hade många intressanta framträdanden på scenen i sin monter. Vid några av dessa satt jag i publiken. Och vid ett tillfälle satt jag på scenen. Då var det Digitala kvarten med underrubrik Den utökade eboken. Lars André, som jobbar med digitala frågor i förlags- och utbildningsbranschen, var moderator. I panelen satt Agnes Leijon, e-boksproducent, Petra Jankov Picha, digital strateg och bokbloggare och jag. Under Lars ledning berättade vi vad vi tycker och tänker om denna interaktiva variant av ebok. Det var mycket spännande och roligt.


Mässans minusEgentligen skulle man kunna döpa om mässan till Pappersbokmässan. Eller möjligen till det tungvrickande Samla-boktips-mässan. För som eboknörd kammar man i stort sett noll. Jag fann sex eboktitlar att köpa. Utöver det fann jag ett par andra erbjudanden, men dessa var i form av "köp pappersböcker, så får du en ebok gratis". Tja, detta kändes oerhört begränsande måste jag säga. Jag kommer inom kort att skriva mer om detta i ett annat inlägg.


Även om det uppenbarligen fanns ett "minus" med årets bokmässa i Göteborg, så är min totala upplevelse ändå positiv såklart. Jag har fått förmånen att prata med så många trevliga och intressanta människor. Dessutom har jag skaffat mig en hel drös med boktips. Min virtuella hög med eböcker att läsa växer ständigt. Jag borde nog ha lite mer semester nu genast så att jag hinner läsa lite mer. :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...