tisdag 30 september 2014

En bok att se fram emot

Jag har Författaren i familjen på vent. Det är en bok som Grégoire Delacourt har skrivit. Jag läste hans tänkvärda Allt jag önskar mig med stor behållning, och därför är det inte konstigt att Författaren i familjen gör mig nyfiken. Den sistnämnda är egentligen Grégoires debutbok. [sekwa] har dock gett ut dem i omvänd ordning. Eftersom det är fristående böcker gör det förstås ingenting.
Så här beskriver förlaget boken:

"Édouard skriver sin första dikt vid sju års ålder. Några små rader som får hans föräldrar att jubla och utnämna honom till författaren i familjen. Åren går och Édouard försöker förgäves återskapa ögonblicket av kärlek och beundran som hans första dikt framkallade. Febrilt kämpar han för att skriva en stor roman men lyckas inte leva upp till sin familjs förväntningar och det livsöde de valt åt honom. Istället för att ges ut på fint förlag får Édouard jobb i reklamvärlden. Trots framgångarna fortsätter han att känna sig misslyckad, och ser maktlös på när hans familj bit för bit faller samman. Skrivandet har en läkande kraft brukade hans far säga - kan Édouard till slut hitta orden och skriva berättelsen som förmår läka honom själv och dem han älskar?"

Det låter väldigt tragiskt och jobbigt att vid så ung ålder skriva något uppskattat och sedan drabbas av skrivkramp. Familjen verkar också ha förväntningar på Édouard, som tycks vara svåra att uppfylla. Jag funderar på vad det är för livsöde de valt åt honom. Bara tanken att ens familj väljer ens livsöde - så främmande! Jag ser verkligen fram emot att lära känna Édouard och se hur hela denna berättelse slutar.

*

Vill du veta vad andra bokbloggare har för böcker på vent? Besök Beathes bokhylle och läs vad hon tipsar om. Sedan kan du följa länkarna till fler bokbloggare.


5 kommentarer:

 1. Jeg ser at det bare er Ønskelisten som er oversatt til norsk av Grégoire Delacourts bøker. Jeg regner med at det er den samme som Allt jag önskar mig. Jeg har ikke lest boken, men den hørtes litt interessant ut. Ønsker deg en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Dette var et interessant tips, jeg ser at "Allt jag önsker mig" finnes på norsk men ikke den du har på vent. Men det er jo lov å håpe at det kommer?

  SvaraRadera
 3. Artig tittel. Ha en fin tirsdag.:)

  SvaraRadera
 4. Ukjent forfattar - takk for tips! Eg må sjekke kva som er utgjeve på norsk. Ønskjer deg ein fin kveld :-)

  SvaraRadera
 5. Denne var ukjent for meg. Takk for boktipset!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...