måndag 22 september 2014

Ebokexperiment

Åsa Schwarz är författaren som gör experiment med sin ebokutgivning. Redan i vintras gav hon ut en berättelse som ebok, nämligen romanen Lust. Under en veckas tid var den alldeles gratis hos iBooks. Detta experiment syftade till att ta reda på huruvida eboken påverkade försäljningen av pappersboken.

Nu i dagarna har Åsa kommit med ytterligare en bok och då passar hon på att utvidga försöket. Spänningsromanen Lilith i kedjor kommer att vara gratis för all framtid. Hos iBooks är den helt kostnadsfri. Hos Bokon kostar den en femma i distributionsavgift. Bokus tar nitton kronor av samma skäl. Jag missade Lust i vintras, men nu tänker jag passa på att ladda ner denna nya berättelse. Läs mer om experimentet på Åsas blogg. Där finns även en kurva över hur försöket utföll för såväl ebok som pappersbok.Blir du nyfiken på Lilith i kedjor? Så här beskriver Åsa den:

"Lilith i kedjor är en okonventionell spänningsroman där tre separata historier knyts ihop till en medryckande intrig. Den gemensamma nämnaren är Lilith, Adams första hustru och enligt judiska skrifter modern till demoner och vampyrer. 
En kvinna flyr genom Södermalm på 1800-talet, rakt i armarna på sina banemän. 160 år senare hittar en student en gammal dagbok under köksgolvet i en lägenhet på Södermalm. Samtidigt försnillar en hacker 35 miljoner kronor ur ett datasystem. Han arbetar på uppdrag av Lilith, sin stora kärlek på nätet. Säkerhetskonsulten Martina får i uppdrag att utreda hur pengarna försvunnit men uppdraget får helt andra proportioner när ett lik hittas med två djupa sår i halsen."

Detta låter inte så lite spännande! Nackdelen med iBooks är förstås att du måste ha en iPhone eller en iPad att läsa boken i. Föredrar du att läsa i en läsplatta, så får du vända dig till exempelvis Bokon (och kosta på dig en femma) eller låna boken på biblioteket.


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...