torsdag 28 augusti 2014

Kobo Aura H2O är i antågande

Nu kan man läsa allt mer om Kobos kommande läsplatta på olika ställen på internet. Det handlar om Kobo Aura H2O - en platta som är Kobo Aura HD's ersättare. Kobo är tydligen igång med en utförsäljning av HD'n för att bereda plats åt det kommande "flaggskeppet".


Bild via SlashGear.

Uppenbarligen är likheten med Kobo Aura HD stor såväl utanpå som inuti. Kobo Aura H2O är förstås IP67-certifierad, vilket betyder att den tål vatten och damm betydligt bättre än HD'n. (Läs mer om kapslingsklassningar här, om du vill.) Vidare har H2O en annan typ av skärm, som tar ytterligare ett steg framåt vad gäller tydlighet och upplösning samt inte minst förbättrad teknik för själva "bläddrandet".

De som mest och bäst beskriver den nya läsplattan är Good Ereader. De har gjort en omfattande utvärdering och du kan även kika på deras filmer för mer information. Deras blogginlägg hittar du här. De har även gjort en recension av hur det är att läsa från H2O i mörker. Jag kan verkligen rekommendera deras information, om du vill veta mer om H2O.

Kobo själva skriver om sin H2O här. En teknisk specifikation finner du här. En tydlig jämförelse mellan HD och H2O finner du hos The Ebook Reader, som även skriver om H2O här.

Själv känner jag igen mig väldigt mycket då jag kikar på bilder och filmer, som visar hur H2O ser ut och vad den har för menyer etcetera. Vissa detaljer i menyerna skiljer sig åt från HD'n, kan jag konstatera. Kul är det förstås att denna vattentåliga version också har frontlight precis som sin företrädare. Det ger ju möjlighet för att ha mysbelysning i badrummet då man badar och vill läsa sin ebok. ;-)

Nu har jag redan skaffat mig en bra semesterläsplatta i form av Pocketbook Aqua. Jag borde med andra ord inte ens tänka tanken på ett inköp av H2O. Vi får väl se hur bra jag lyckas mota bort sådana tankar. ;-)

För övrigt kan jag varmt rekommendera läsplattor från Kobo. Söker du en riktigt bra läsplatta - en läsplattornas Rolls Royce - så är det Kobo Aura HD eller H2O du ska satsa på! Även andra plattor från Kobo är mycket bra, enligt min erfarenhet.


5 kommentarer:

 1. Jag är tvärtom! Jag klarar inte av att lära mig nya teknikprylar hela tiden så jag är nöjd med min letto:).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att höra att du är nöjd med din Letto. :-)

   Radera
 2. Låter inte dumt alls. Nu är ju min Sony Reader nästan ny, men man kan ju drömma ...

  SvaraRadera
 3. Vart kan man köpa en Kobo Aura H20 i Sverige?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...