onsdag 6 augusti 2014

Jag skrev ett ebrev ...

... till Fredrik Backman.

Mina två trevliga bokcirkelvänner - Milla på Millas hälsoblogg och Boktokig - och jag chattade i går kväll om Fredrik Backmans underbara bok Min mormor hälsar och säger förlåt*. Som av en händelse kom vi in på Mauds goda kakor, som figurerar titt som tätt i boken. Det visade sig att Milla till och med bakat drömmar, inspirerad av Mauds dito. Milla har för övrigt lovat att återkomma med det mycket lyckade kakreceptet på sin blogg. Håll utkik!


Kakmonstret i egen hög person. Bild via Sun-Times.

Jag kläckte idén om en sorts specialutgåva av Min mormor hälsar och säger förlåt, som skulle inkludera alla Mauds goda recept. Milla och Boktokig gillade förslaget. Milla spånade vidare om att både kaffesorter och råd om kaffebryggare skulle kunna finnas med, vilket är en mycket god idé. Sagt och gjort. Nattuggla som jag är satte jag mig för att skriva ett ebrev till Fredrik Backman redan nu i natt. Jag menar, en sådan här delikat de luxe-edition bör ju komma ut med det snaraste, eller vad tycker ni andra kakmonster i världen? Så här skrev jag:

"Hej Fredrik,
Vi var tre stycken bokcirklande boknördar, som chattade om din underbara bok Min Mormor hälsar och säger förlåt i kväll. Kan inom parentes nämna att vi alla tre är rörande eniga om hur fantastiskt bra denna bok är.
Men till saken. Eftersom vi alla tre också är mer eller mindre fullfjädrade kakmonster kom vi naturligtvis in på Mauds goda kakor. En av oss hade till och med bakat drömmar, eftersom hon blivit så sugen och inspirerad av Mauds dito. Då kläckte jag idén om att din bok borde komma ut i en sorts de luxe-edition, innehållande alla Mauds recept. Mina båda vänner var verkligen snabba att jubla över detta. En av dem spånade dessutom vidare och tyckte att denna de luxe-edition dessutom borde innehålla information om kaffesorter, som de olika huvudpersonerna föredrar (särskilt Lennarts respektive Alfs smaker är man ju nyfiken på där) samt inte minst en köpguide för kaffebryggare med en knapp (undertecknad den stora kännaren Lennart).
Vad säger du? Vore inte detta något att satsa på? Du har redan hela tre givna köpare av denna de luxe-utgåva av Min mormor hälsar och säger förlåt. 
...
PS Jag uppmanade mina båda bokcirkelvänner att också höra av sig till dig, eftersom om tre stycken hör av sig så lär det räknas som "folkstorm", och en folkstorm kan du väl inte stå emot. ;-) DS"

Jag fick omgående världens förmodligen längsta "autoreply" som svar, där Fredrik i princip hänvisade vidare till andra. Då skickade jag vidare mitt ebrev även till en av dessa. Nu får vi se vad detta kan ge för resultat. Om det finns ännu fler kakmonster, som är nyfikna på Mauds alla goda kakor, så kanske ni också vill se en de luxe-edition av Fredriks bok. Skriv till Fredrik och/eller hans förlag, tycker jag, så blir "folkstormen" ännu större. ;-)
*Recension kommer inom kort.

4 kommentarer:

 1. Vad roligt att du faktiskt skrev brevet! Hoppas nu bara att du får svar också! Jag har fortfarande inte ens läst boken, men det borde jag nog göra :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skoj att du tycker det. Jo, ett svar får vi hoppas att det blir i någon form. Jag tycker absolut att du bör läsa denna bok - den är så bra! Ja, mer än bra - den är fantastisk! :-)

   Radera
 2. Vad bra att du skickade brevet ska skriva ett innan veckan är slut:)
  Hör av mig när receptet ligger på bloggen:)
  Tack för en trevlig chattstund:)
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så bra! Då är vi på väg att skapa den där "folkstormen". ;-) Och tack för att du vill dela med dig av receptet. Tack själv för trevligt utbyte om boken. Ha det riktigt bra! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...