lördag 16 augusti 2014

Ebrev från Fredrik Backman

Jag skrev ett ebrev till Fredrik Backman och presenterade en idé. Om du missade inlägget med mitt ebrev, finns det här. Nu har jag fått svar. :-)


Småkakor på frimärken 2013. Bild via Sveriges Filatelist-Förbund.


Fredrik berättade för mig att bakom alla kakorna, som Maud bakar i Min mormor hälsar och säger förlåt, finns hans egen mor. Hon har alltid varit en riktig hejare på att baka kakor. Fredrik menar att ska en receptbok publiceras bör det vara hon som står för den. Han nämner att hon får hållas ansvarig för att han, genom hennes syltgrottor och drömmar, får dras med livslånga viktproblem.

Fredrik talar också om vad det är för kaffesort som Lennart föredrar. Det visade sig vara Skånerost! Dessutom skickade han med en detaljbild på en kaffebryggare med en knapp. Det är ju den enda vettiga bryggaren enligt denne Lennart.
Så summan av kardemumman tycks vara att det dessvärre inte blir någon de luxe-edition av Min mormor hälsar och säger förlåt. Men kanske, kanske kan Fredrik övertyga sin mor om att ge ut en kakreceptbok. Det hade ju inte heller varit helt fel, eller vad säger ni andra kakmonster? ;-)

Väggorden om kaffe här ovanför finns till salu på balorina.se.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...