lördag 9 augusti 2014

Det händer saker ...

... i litteraturvärlden. Om bara ett litet tag är det dags för Louisiana Literature i Humlebæk på den Sjælländska ostkusten. Den 21-24 augusti kan man göra ett besök där och få se celebriteter som Herta Müller, Joyce Carol Oates, Lydia Davies, Michael Ondaatje och Margaret Atwood. Här finner du programmet.


Bild via Louisiana Literature.


Vill man inte köra bil till Humlebæk, kan man i stället åka Öresundståg. Från Göteborg, Kalmar och Karlskrona går dessa tåg via Malmö och Köpenhamn. Bor man i nordvästra Skåne eller däromkring, kan man med fördel åka färja över sundet mellan Helsingborg och Helsingør, för att sedan ta ett Öresundståg söderut. Humlebæk är den tredje stationen efter Helsingør. Louisiana ligger på ungefär elva minuters gångavstånd från järnvägsstationen.

*

Genom bokbloggen Ugglan & boken fick jag upp ögonen för Kristianstad bokfestival, som går av stapeln den 4-6 september. Temat för året har dansk anknytning, eftersom Kristianstad i år firar 400-årsjubileum och var en stad som grundades av den danske kungen Kristian IV. Programmet finns här.

*

Jag vet inte om jag ska åka på endera eller båda dessa spännande litterära arrangemang än. Det återstår att se. Kanske vi ses! ;-)


2 kommentarer:

  1. Hoppas vi ses! Jag ska nog på båda, åtminstone någon av dagarna.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...