tisdag 12 augusti 2014

Boken på vent

En bok jag väldigt gärna skulle vilja läsa är Ryskt bläck. Den är skriven av Tatiana de Rosney. De, av hennes böcker, jag redan läst har varit väldigt bra.
Så här lockande skriver förlaget om Ryskt bläck:

"Nicolas Duchamel upptäcker i tjugoårsåldern att hans ursprung omges av ett oroväckande mysterium. Varför har hans släkt velat stryka ett kapitel ur dess historia? Hans far, som försvann på havet någonstans utanför den baskiska kusten när han var barn, kan inte längre besvara hans frågor. Chockad av avslöjanden börjar den unge mannen gräva i sin familjs förflutna och efterforskningarna tar honom ända till St. Petersburg. Hans undersökningar mynnar ut i en roman som blir en gigantisk succé. Tack vare boken tror Nicolas att han är färdig med sina spöken från det förflutna. Men under en vistelse på ett lyxhotell beläget på en toskansk ö dyker de upp igen, tvingar honom att omvärdera sitt liv och sätter hans framtid på spel. Ryskt bläck är en meditation över identitet och skrivande, författad av drottningen av dolda hemligheter."

[Sekwa] är ett förlag som ger ut så många bra titlar. Gemensamt för dem alla är att de kommer från fransktalande delar av välden. Det är extremt sällan jag blivit besviken på en bok från detta förlag. Det är snarast så att alla deras titlar finns på min imaginära lista över "böcker på vent". Förlaget satsar på vackra omslag och är dessutom riktigt duktiga på eböcker. Före min tid som ebokbloggare följde jag deras eboksatsning på Twitter och bidrog med mina åsikter kring hur jag som läsare tycker kring ebokproduktion. Därför är det extra roligt att se hur väl [Sekwa] lyckats med sina eböcker. :-)

*

Besök gärna Beathe, som har bokbloggen Beathes bokhylle, och se vad hon har för bok på vent. Sedan kan du få fler inspirerande boktips genom att följa länkarna i hennes inlägg. En riktigt trevlig tisdag önskar jag dig!


8 kommentarer:

 1. Dette er en forfatter jeg liker godt. Har lest Bumerang, Saras nøkkel og Mokka

  SvaraRadera
 2. Nå måtte jeg gå inn på forlaget som gir De Rosney sine bøker her i Norge og dette er den som heter "Den andre historien" på norsk og den kommer ut i slutten av måneden og det var godt for da slipper vi å vente så lenge. Ha en fin tirsdag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt. Det är roligt att inte ha för lång väntetid på en önskebok. :-)

   Radera
 3. Har tyvärr inte läst så många av Sekwas titlar ännu, men jag gillar deras vackra och stämningsfulla omslag.

  SvaraRadera
 4. Jeg har bare lest en bok av denne forfatteren og er ikke sikker på hvorfor jeg ikke har lest flere :-) Hun skriver veldig bra. Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...