tisdag 5 augusti 2014

Boken på vent

En bok jag verkligen längtar efter och väntar på är Fredrik Backmans kommande. Den heter Britt-Marie var här och beräknas komma ut i början av oktober.
Om du inte vill kolla länken här ovanför, så har jag "lånat in" lite information om boken här:

"Britt-Marie är faktiskt inte passivt aggressiv. Det är bara det att smuts, repor och felaktigt organiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. Hon har just lämnat ett 40-årigt äktenskap och liv som hemmafru, och det enda arbete hon kan få finns i Borg, ett finanskrisdrabbat litet samhälle vid en väg där allt utom den ölstinkande pizzerian är nedlagt eller till salu. Britt-Marie avskyr fotboll, Borg har inget annat än fotbollen kvar. Det är sannerligen inte början på en underbar vänskap.
Men när byns ungdomslag behöver en tränare så desperat att de till slut är redo att ge jobbet till vem som helst, då bryr de sig inte om petitesser som att hon absolut inte vill ha det. När Britt-Marie dessutom blir utbjuden på dejt av en polis och bryter handen i ett solarie finns det ingen återvändo.
Britt-Marie var här är en kärlekshistoria och en kärleksförklaring. Om en kvinna som väntat ett helt liv på att hennes ska börja, och om samhällen vid vägar där fotboll och pizzerior är det sista som överger människorna."

Efter att alldeles nyss ha lyssnat klart på Min mormor hälsar och säger förlåt i en fantastiskt fin uppläsning av Anna Maria Käll, är jag bara så sugen på att få läsa om Britt-Marie! För visst är det DEN Britt-Marie! ;-)

*

Vill du veta vad andra bokbloggare har för några böcker "på vent"? Besök Beathes bokhylle och läs vad hon har på vent. Följ sedan länkarna till andra bokslukare och deras boktips.


14 kommentarer:

 1. Ukjent bok for meg - det er alltid fint å få kjennskap til andre forfattere og bøker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Jag är glad att jag kunde visa dig något nytt. :-)

   Radera
 2. Jeg har kun lest "En mann ved navn Ove" og den likte jeg veldig godt, har "Mormor hilser...." på ønskelisten og det høres veldig bra ut at forfatteren er snart ute med enda en bok, og morsomt at man treffer igjen en av karakterene fra den forrige boken! Tusen takk for tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det dröjde innan jag blev färdig att läsa Min mormor ... Hade dessutom hört olika tyckanden om den. Men jag tycker den är så fantastiskt bra! Missa den inte! :-)

   Radera
 3. Har enda ikke lest noe av denne forfatteren, så takk for påminnelsen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, då har du verkligen fina läsupplevelser framför dig! :-)

   Radera
 4. Jeg har enda ikke fått lest Min mormor hälsar och säger förlåt som jeg har stående på svensk her i hyllen min. Men En mann ved navn Ove har jeg lest og syntes den var nydelig :-) Jeg skal absolutt på lest mormor boken og så denne nye når den kommer ut :-) Ønsker deg en fin kveld!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Du har verkligen en fantastisk läsupplevelse framför dig! :-)

   Radera
 5. Åh det låter som att jag borde lyssna på Min mormor som jag inte har kommit till ännu. Anna Maria Käll är en av mina favorituppläsare. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna Maria Käll är min favorit också! Hon läser så bra och passar alldeles utmärkt till just denna bok. :-)

   Radera
 6. Den här väntar jag också på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då förstår jag att du läst de båda andra. :-)

   Radera
 7. Även om jag blev tokig på Britt-Marie i mormor bóken så ser jag faktiskt framemot denna bok:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt! Jag tror faktiskt att vi kommer att få lära känna andra sidor hos Britt-Marie och det ska bli roligt att följa hennes utveckling som mer självständig människa. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...