söndag 13 juli 2014

och sen Paulette

En väldigt härlig bok att läsa och njuta av är och sen Paulette, som är skriven av Barbara Constantine och översatt av Maria Bodner Gröön.


Omslagsbild: Johnér Bildbyrå
Omslag: Magnus Petersson

Ferdinand, som är änkling, bor ensam på sin stora gård sedan sonen, sonhustrun och de båda barnbarnen Ludovic och Lucien (även kärleksfullt kallade Lu-glyttarna) flyttat in till byn. När han upptäcker att hans närmaste granne, Marceline, drabbas hårt av ett regnoväder, erbjuder han henne att flytta in i ett av de många lediga rummen, eftersom hennes fallfärdiga hus inte är beboeligt längre. Båda två upptäcker snart att det är så mycket bättre och mera praktiskt att dela hushåll. När Ferdinands vän Guy blir änkling och faller in i djup sorg, tar Ferdinand och Marceline hand om honom och låter honom bosätta sig i ett annat av de annars tomma rummen. Så småningom blir det fler och fler medlemmar i detta kollektiv av företrädesvis äldre personer. Alla är de motsträviga i början, men finner snart fördelarna med att slippa ensamheten. Även ett par ungdomar kommer att bo på gården. Alla har de nytta och glädje av varandra. Och Paulette? Vem är hon? Läs och överraskas!

Detta är en fantastisk skildring av människor och deras öden. Alla bär på något i bagaget och alla hanterar detta på olika vis. Barbara Constantine berättar om dessa människor på ett både kärleksfullt och underbart sätt. Trots att några av dem kanske inte alltid varit de trevligaste personligheterna, är Barbara förlåtande i sin skildring. Detta är en bok jag mycket varmt rekommenderar dig att läsa! Jag önskar mig redan en fortsättning på just denna och på samma gång ser jag väldigt mycket fram emot Barbaras kommande - Tom, lille Tom. (Länken leder visserligen till en pappersbok, men [sekwa] brukar vara duktiga på att ge ut omsorgsfullt redigerade eböcker, så en sådan kommer säkert också.)

På det hela taget är Barbara Constantine en ny bekantskap för mig, men gissa om jag gärna vill läsa fler av hennes böcker! Jag håller helt med nedanstående uttalande från Page des Libraires avseende och sen Paulette:

"När jag kommit till sista sidan ville jag bara göra en sak: börja om från början och ge bort den till alla mina vänner."

Kan en bok få ett bättre betyg?! :-)

2 kommentarer:

 1. Hej
  Den där boken har jag med sneglat på en tid. Vad kul att hitta en bokblogg för enbart e-böcker. Jag gav nyligen ut min andra roman, som enbart e-bok, och det känns jättespännande. :) Jag kommer att fortsätta läsa din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjärtligt välkommen hit! Själv kommer jag dels att läsa din senaste ebok, eftersom den verkligen väckte min nyfikenhet, och dels kommer jag att läsa din intressanta blogg. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...