Sidor

torsdag 31 juli 2014

Miss Jean Brodies bästa år

Uppdatering: OBS! Dessvärre gäller inte nedanstående erbjudande längre. Däremot kan man köpa boken direkt från Modernista, om man vill.


Är du också nyfiken på att läsa klassikern Miss Jean Brodies bästa år? Då kan du passa på att ladda ner den alldeles gratis just nu direkt från Förlaget Modernista.


Omslaget till pocketupplagan, ej eboken.
Omslagsdesign: Lars Sundh.

Det är Muriel Spark, som skrivit Miss Jean Brodies bästa år, och den blev hennes stora genombrott. Ingeborg von Rosen står för översättningen till svenska. Så här beskriver förlaget boken:

På en flickskola i mellankrigstidens Edinburgh samlar Miss Jean Brodie - en frigjord, passionerad och högst målmedveten lärarinna - en skara noggrant handplockade elever: de allra, allra bästa, hennes flickor, Brodies gäng.
De mer konventionella skolämnena får ge vika för kärlek, politik och konst, och Miss Jean Brodie gör allt för att forma flickorna till starka och oberoende kvinnor. Samtidigt har hon kärleksaffärer med två av skolans manliga lärare, varav den ena är gift. »Tryggheten är inte det viktigaste«, manar hon sina elever. »Godhet, Sanning och Skönhet är det viktigaste. Följ mig.« Och det gör de. Men en av flickorna ska komma att förråda henne.

Jag tycker att det låter både intressant och spännande. Detta blir helt klart ännu en bok i min ständigt växande virtuella hög av eböcker att läsa. :-)


2 kommentarer:

  1. Jag läste den här som kurslitteratur på engelskan för många år sedan, och minns att jag gillade den. Har faktiskt lyssnat till Muriel Spark en gång i London också och kommer ihåg henne som en cool dam!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra! Då har jag en alldeles nyligen påbörjad läsupplevelse att se fram emot med andra ord. Intressant att du sett och lyssnat till författarinnan. :-)

      Radera