onsdag 4 juni 2014

Inte bara DN ...

… erbjuder sina prenumeranter eböcker. Svenska Dagbladet gör också det med jämna mellanrum. De brukar skicka ut ett ebrev och berätta om erbjudandet. Genom att logga in på "mina sidor" på deras hemsida får man vidare instruktioner samt den kod som gäller. Det är sedan via Bokon man hämtar hem eboken, om man är intresserad av den.


Collage skapat av Bokskorpionen.


Sommarens erbjudande visade sig vara hela tre böcker, varav en ljudbok. Jag har inte läst eller lyssnat på någon av dem, så jag har laddat ner alla tre. Så här beskriver förlagen böckerna.

Väster om friheten, skriven av Thomas Engström, ljudbok:

"Marrakech, juli 2011: tre amerikaner hittas brutalt avrättade på en barberarsalong. Morden tystas ned. En vecka senare ringer en kvinna till amerikanska ambassaden i Berlin och påstår sig ha information om dådet. 
CIA:s chef i Berlin inser att han är något stort på spåren. Han kontaktar sin forne agent Ludwig Licht, som får i uppdrag att förhöra kvinnan. Fallet visar sig snart ha bråddjupa förgreningar, och jakten på en av USA:s svurna fiender kan börja. 
Väster om friheten är första delen i Thomas Engströms trilogi om Ludwich Licht, en före detta Stasi-agent som varit informatör åt CIA. Numera är han frilansande problemlösare och krögare. Skådeplatsen är Berlin, där den gamla världsordningens monument möter en ny tid. Vem är vän, vem är fiende och vilka vakar över vår frihet?"

Wolf Hall, skriven av Hilary Mantel, översatt av Jesper Högström, ebok:

"England, 1530-tal, är en hårsmån från katastrof. Om kungen dör utan en manlig arvinge kan landet förstöras av inbördeskrig. Henrik VIII vill annullera sitt 20-åriga äktenskap för att istället gifta sig med Anne Boleyn i hopp om att få sin efterlängtade son. Påven och resten av Europa är emot. Vid sin sida har Henrik VIII sin handgångne man, Thomas Cromwell, denna romans märkliga hjälte och huvudperson.
Thomas Cromwell är en högst ovanlig man: han är en uppkomling med en envishet utan dess like, son till en brutal smed, ett politiskt geni, både idealist och kappvändare. Han är mutbar, en charmör och en man med en ofelbar expertis i att manipulera människor och händelser. Cromwell skyr inga medel och tillsammans utgör han och Henrik VIII ett oövervinnerligt par, eller?"

De imperfekta, skriven av Tom Rachman, översatt av Niclas Hval, ebok:

"En amerikansk miljonär startar efter kriget en engelskspråkig tidning i Rom. Nu, femtio år senare, tycks medarbetarnas personliga draman mycket viktigare än dem som döljs bakom tidningens rubriker. Genom en rad skarpa porträtt av de olika medarbetarna växer berättelsen om en klassisk tidnings uppgång och fall fram. En tidning som visar sig vara en hel värld, där man slåss för sitt liv, där man drabbas av kärlek, där man förråder och förråds, där karriärer börjar och slutar."

Det är med andra ord en bra blandning av genrer i sommarens erbjudande. :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...