tisdag 3 juni 2014

Fler böcker till min önskelista

Jag fick tillfälle att prata böcker med en trevlig kollega igår. Hon hade flera intressanta titlar, som hon rekommenderade. Jag ska lägga till dem alla på min "att-läsa"-lista. Här är en av dem.


Omslag: Marcus Olsson

Boken har den långa och intresseväckande titeln Konsten att ha sjukt låga förväntningar och är skriven av Åsa Asptjärn. Så här skriver förlaget:
"Grundbulten i Emanuel Kents filosofi är: sänk förväntningarna. Punkt. Är dina förhoppningar och förväntningar noll så kan du inte bli besviken. Och det ska visa sig vara en rimlig hållning till livet för Emanuel Kent som vill omfamna mer av livet, och har större ambitioner med sina tonår än att hänga med (enda) kompisen Tore."
Men uppenbarligen händer det saker i Emanuel Kents liv ...
"När det extraordinära händer att Tore är borta från skolan en tid öppnar det upp för förändring i kompiskonstellationerna. Emanuel, den nya tjejen och skolans okrönta drottning bildar plötsligt ett lunchgäng på matrasterna. En kylskåpsmagnet, en kyss och ett fiskespö höjer ofrånkomligen förväntningarna på livet. Hög på förändringen och girig på mer säljer Emanuel ut Tore och bävar sedan för konsekvenserna."
Jag blev helt klart nyfiken på den här boken. Den kommer jag att ha med bland de böcker jag vill läsa i sommar.
Beathe skriver om böcker hon vill läsa under sommaren i sitt inlägg "Boken på vent". Där kan man finna många fina boktips. Följ sedan länkarna i Beathes inlägg, så finner du ännu fler spännande tips hos andra bokbloggare.

6 kommentarer:

 1. Den här gillade jag verkligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Då är det ju helt rätt att läsa denna i sommar. :-)

   Radera
 2. Beklager seint svar fra meg denne gangen. Har ikke hørt om denne boken men jeg ble som deg, nysgjerrig eller nyfiken på denne boken. Noterer meg den og sjekker om den finnes på norsk også. Ha en fin kveld:-)

  SvaraRadera
 3. Herlig tittel!:) Hehe, det hjelper jo å ha lave forventninger noen ganger, ofte blir man da positivt overrasket, som feks av filmer på kino:) Men som oftest er jeg omvendt, har høye forventninger og jeg blir da ofte skuffet:) Vanskelig det der:) Kos deg!:)

  SvaraRadera
 4. Jeg ble også nysgjerrig på denne boken når jeg leste tittelen. Takk for tips :)

  SvaraRadera
 5. Roligt att jag (eller indirekt min kollega) kunde väcka nyfikenheten på den här boken. Hoppas den finns på norska! :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...