onsdag 25 juni 2014

Elektronisk ed

I slutet av maj skulle den blivande amerikanska ambassadören Suzi LeVine avlägga ed för att inleda sin tjänstgöring i Schweiz och Lichtenstein. Hon gjorde detta på en läsplatta, i vilken grundlagen finns som ebok, och blev på så sätt den första ambassadören som svor sin ed "elektroniskt". Anledningen till att Suzi LeVine valde en läsplatta är att hon ville hedra nya amerikanska idéer och landets företagsamhet.


Fotografi: State Department

Det var hennes båda barn som höll upp plattan åt henne. Hennes make står i bakgrunden och ser stolt ut. Läs mer om händelsen i International Business TimesThe Wire och The Independent.


Fotografi: State Department

Givetvis har det spekulerats om vilken tillverkare, som gjort plattan. Mycket troligt är att det var en Kindle Touch från Amazon. Denna har den nyblivna ambassadören sedermera donerat till Museum of Communication i Bern i Schweiz.

Även om Suzy LeVine var först som ambassadör att avlägga ed på detta vis, är hon inte den första offentliga person att välja en läsplatta eller en surfplatta. Exempelvis avlade några brandmän i New Jersey sina eder med hjälp av en iPad, vilket man kan se på filmen här nedan.
Det tycks med andra ord som att bruket av eböcker samt läsplattor och surfplattor inte bara är något för den vanlige bokslukaren. Detta format vinner mark även på andra håll i samhället. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...