fredag 13 juni 2014

De imperfekta

En riktig liten pärla är boken De imperfekta, som Tom Rachman har skrivit och Niclas Hval har översatt till svenska. Den är en av eböckerna som SvD just nu erbjuder sina prenumeranter. Om du, liksom jag, tycker om att läsa om samspelet mellan människor, tycker jag absolut att detta är en bok du bör ge en chans.


Bokomslag: Elsa Wohlfahrt Larsson
Collage: Bokskorpionen

En tidningsredaktion i Rom är den gemensamma nämnaren för alla de människor man får möta i berättelsen. Var och en av dem får läsaren lära känna i novell-liknande avsnitt, som tillsammans också bygger bilden av den engelskspråkiga tidningen, redaktionen, medarbetarna och deras liv. Även en mycket excentrisk läsare får komma till tals i ett kapitel.

Det är väldigt intressant att få en inblick i arbetet på en tidningsredaktion genom de femtio år, som tidningen trycks. Ännu mer spännande är att sakta men säkert få en allt tydligare bild av medarbetarna på redaktionen och deras liv utanför arbetet. Somliga överraskar och är inte alls som den person de är på jobbet. En del av dem utvecklas genom personliga tragedier. Ofta får de korta berättelserna en oväntad vändning.

Jag tyckte väldigt mycket om att läsa denna lågmält spännande bok. Jag kan varmt rekommendera den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...