torsdag 26 juni 2014

Abonnera på eböcker

I höstas skrev jag om företaget Epifio, som erbjöd abonnemang på eböcker. Numera finns inte det företaget kvar. Jag har också skrivit om Storytel Premium - en abonnemangsform hos företaget Storytel, som skulle ge abonnenten möjlighet att ta del av både ljudböcker och eböcker. Vid en närmare granskning idag, tycks dock denna tjänst ännu inte vara igång.

Vill man prenumerera på eböcker får man i stället vända sig till e2go eller Readly. Det sistnämnda företaget har under sommaren ett samarbete med Fritidsresor, vilket innebär ett förmånligt proverbjudande för resenärer som reser med detta företag. Den som vill prova e2go bör besöka bokbloggen enligt O och läsa vidare om ett prima sommarerbjudande. Readly erbjuder tidskrifter och eböcker och e2go har ljudböcker och eböcker i sitt sortiment.


Bild via ForexProfitsMultiplier.

Gemensamt för abonnemangen hos båda företagen är att man måste använda sig av deras respektive appar för att kunna läsa eller lyssna. Det betyder med andra ord att man är hänvisad till att läsa i sin snillefon eller sin surfplatta. Föredrar man att läsa i en läsplatta av e-ink-typ är dessa abonnemang således inget att satsa på.

Att abonnera på eböcker och/eller ljudböcker verkar både billigt, bra och enkelt. Själv avstår jag dock, eftersom jag fick lite kalla fötter då jag provade Storytel ett tag. Dessutom är jag den sortens eboknörd, som föredrar läsplatta före surfplatta eller snillefon. Ytterligare en aspekt är att man inte äger de eböcker man läser i ett abonnemang. Det kan vara en nackdel om man skulle förlora åtkomsten till dem och därmed också eventuella anteckningar eller markeringar man gjort.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...