lördag 24 maj 2014

Smygträning för stillasittare

Har du inte tid eller lust att gå på gym? Sitter du stilla mycket på ditt jobb? Eller gör du ofta långa resor? Vill du ändå försöka göra gott för kroppen? Då kan detta vara en bok för dig!Smygträning för stillasittare finns såväl som pappersbok, ebok i pdf-format* och som app för android och iOS. Det finns med andra ord alla möjligheter att alltid ha denna utmärkta lilla bok med sig, så att man kan göra en väl vald rörelse för kroppens välbefinnande då man behöver det.

Boken är indelad i tydliga avsnitt. Inledningsvis kommer lite allmän information. Därefter finns en avdelning för "kontor, konferens och soffa", en för "bil, buss och tåg" och till sist en för flyg. En del av de rörelser man föreslås att göra förekommer i alla avsnitten, medan vissa är mer anpassade för den plats man befinner sig på. En del av träningsmomenten kan man utföra utan att någon annan märker det minsta, medan somliga övningar syns mer när du utför dem. Med hjälp av dessa övningar kan du alltså stärka kroppen och öka blodcirkulationen medan du sitter på konferens eller möte - utan att ens resa dig upp. Kroppen kommer att tacka dig! Den gillar inte att bara sitta dagarna i ända. Mer om stillasittandets konsekvenser kan du läsa genom de länkar som finns på Stillasittares hemsida.

De som gjort den här utmärkta lilla boken är dels de två sjukgymnasterna Britta Balkfors och Jenny Kroon och dels Hans Lindström, som står för de roliga och informativa illustrationerna.

* Att eboken är i pdf-format beror på att den är så rikligt illustrerad med fina, roliga och informativa bilder. Formatet ePub2 lämpar sig inte så väl för så många bilder.

2 kommentarer:

  1. Verkar ju vara en kanonbok! Ska jag definitivt se närmare på :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är det verkligen. Nu kan man inte "komma undan" längre, när man vet att det finns små övningar att göra även i stillasittande sammanhang. ;-) Skämt åtsido, jag tycker den här boken är jättebra med sina informativa bilder och lätta övningar. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...