torsdag 29 maj 2014

Jeff Bezos

Amazon har man ju läst och hört talas om riktigt mycket på senare år. Men vem mannen är, som står bakom detta enorma företag, kände åtminstone inte jag till. Därför var det intressant att läsa den omfångsrika artikeln om Jeff Bezos på Veckans affärers hemsida.


Jeff Bezos
Bild via LogoMaker.

Artikeln berättar bland annat, vilket inte alls förvånar mig, att Amazons grundare ofta jämförs med Apples Steve Jobs. Båda tycks präglade av ett starkt "driv" i affärer. De startade i varsitt garage och byggde sina verksamheter därifrån. Steve Jobs var mycket intresserad av musik, medan böcker är Jeff Bezos stora intresse. Böcker var den produkt som blev grunden i den sistnämndes företag.

Det känns dock lite tråkigt att läsa hur Jeff Bezos är som chef. Det verkar inte vara lätt att jobba under honom. Dessutom tycks han vara envis och på gränsen till hänsynslös då han vill köpa andra företag på marknaden. Sådana faktorer får mig som kund att känna tvekan inför Amazons etablering i Sverige. Amazon dumpar priser för att konkurrera, men det känns som att dessa låga priser har alltför många baksidor. Jag föredrar att vända mig till företag med mer humana metoder. Billigt är inte alltid det bästa.

Det var trots allt intressant och lärorikt att läsa artikeln om Jeff Bezos. Nu vet jag mer om mannen som vill etablera sitt stora företag i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...