onsdag 14 maj 2014

Jakten på de brasilianska författarna, del 2

Jag skrev i höstas om årets tema på Bokmässan i Göteborg. Då ondgjorde jag mig över att inte ens den (för mig) mer kända av de brasilianska författarna ännu fanns utgiven i ePub-format på svenska.

Men nu har det blivit ändring på detta! Titta bara här, vad Load2Read har att erbjuda. Samma sortiment har Bokus. Hela tolv av Paulo Coelhos titlar finns som eböcker på svenska. Vill man hellre handla från Liberead, så har även de ett antal av hans eböcker.


Collage skapat av Bokskorpionen.

Jag inser att jag ligger efter då det gäller läsning av de här titlarna. Några av dem har jag hunnit med på den tiden då jag läste pocketböcker. Men många återstår. Detta är det ständiga dilemmat för en eboknörd; så många eböcker, så lite tid. ;-)

Nu återstår att försöka ta reda på vilka andra brasilianska författare, som finns utgivna i ePub-format på svenska. Det känns nästan som ett sisyfosarbete, eftersom jag i största allmänhet är väldigt okunnig vad gäller litteratur från detta land och de listor över författare jag finner på internet är väldigt långa. Men skam den som ger sig - något mer ska jag väl kunna åstadkomma.

4 kommentarer:

 1. Jagar också brasilianska författare, men stöter mest på Coelho och Lispector. Inget fel på dem naturligtvis (!), men jag skulle gärna vilja få tag på lite andra böcker också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst vill man det. Landet har ju oerhört mycket att erbjuda, kan man konstatera när man ser listor över författare därifrån.

   Radera
 2. Här är ytterligare tips på brasilianska författare:
  Fransisco Azevedo (Livet i ett riskorn - tyvärr ej som ebok), Milton Hatoum (Den förtrollade staden - tyvärr utgången), Bernardo Carvalho (Nio nätter - tyvärr ej som ebok), Chico Buarque (Budapest - tyvärr ej som ebok), Adriana Lisboa (Columbines kyss - tyvärr ej som ebok)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, tack för alla tipsen! Synd att de inte finns som eböcker. Här finns uppenbarligen något för svenska förlag att arbeta med, inte minst med tanke på årets tema på bokmässan. ;-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...