fredag 30 maj 2014

Förr eller senare exploderar jag

Redan läst av många, nyligen läst av mig och kanske ännu inte läst av dig …

Förr eller senare exploderar jag, skriven av John Green och översatt av Ylva Stålmark, är verkligen en bok jag kommer att minnas. Har du inte läst den, tycker jag gott att du kan sätta upp den på listan över sommarböcker att plöja.


Omslag: Sofia Scheutz

I denna berättelse får du både kärlek, sorg och glädje. Även ett visst mått av spänning, skulle man nog kunna säga. Det är en väldigt gripande bok om cancersjuka tonåringen Hazel, vars sjukdom är obotlig. Hon sitter mest hemma, men genom en stödgrupp för barn och unga i samma situation träffar hon nya vänner och inte minst en alldeles speciell person, Augustus, som blir hennes pojkvän. Han har haft cancer och tillfrisknat.

Läsaren får möta Hazels funderingar om såväl liv som död. Hon har ofta ett krasst sätt att se på vissa saker, men kan också känna bedövande sorg inför sin egen död, eftersom hon inser vad den kommer att innebära för hennes föräldrar.

"Jag är en granat och förr eller senare kommer jag att explodera och jag skulle vilja minimera antalet skadade, okej?"

Hazel upplever bättre och sämre dagar. Augustus hjälper henne att försöka förverkliga en dröm. Tillsammans lyckas de uppleva en glimt av ett liv, som de kunde haft om inte sjukdomen fanns.

Mer än så kan jag inte berätta om bokens innehåll, eftersom jag inte vill avslöja hur det går. Men detta är en bok du bör läsa, tycker jag. Den är verkligen jättebra, fastän den är sorglig. Skaffa den! Läs den!


4 kommentarer:

 1. Så flott omtale! Denne boken leste jeg for en tid tilbake og jeg elsket den. Jeg lo og gråt og boken sitter i meg enda. God helg, hilsen Anette :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den här boken glömmer man inte i första taget. Och många känslor framkallade den. Roligt att du också är så fäst vid den. God helg till dig med. :-)

   Radera
 2. Nej, jag har faktiskt inte läst den här! Men jag skulle gärna vilja! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker jag att du ska satsa på den - du får en mycket gripande och bra läsupplevelse. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...