tisdag 27 maj 2014

Boken på vent

Beathe skriver varje tisdag trevliga inlägg om en bok hon har "på vent" i sin bokhylla. Både genom hennes tips och genom länkarna till andra bokbloggar, kan man få nya idéer till kommande läsning.

Jag tänkte välja en ny bok att börja läsa idag. Då insåg jag att jag skulle förenkla för mig själv, om jag skapade en ny "bokhylla" i min läsplatta, nämligen "olästa böcker". Det skulle kunna bli mer överskådligt att välja en bok då, inbillade jag mig. Det blev det också … på sätt och vis. Men det fick också ett annat resultat - jag insåg hur många eböcker jag faktiskt har olästa i plattan. Här är några av dem, som jag så småningom ser fram emot att läsa.


Collage skapat av Bokskorpionen.

Den jag valde att börja läsa idag är inte någon av dessa. De som syns här är alla väldigt lockande - var och en på sitt sätt. Det var länge sedan jag läste en bok, skriven av Reginald Hill. Men jag har både De dödas samtal och Dödens bok att se fram emot. Magikerna är en bok, som jag fått varmt rekommenderad. Kanske är det den, som blir min nästa bok efter Gökens rop. The London Times skriver så här om Magikerna:
”En Harry Potter för vuxna … jag kan inte föreställa mig en Narnia-fantast som inte skulle avguda den.”
Visst låter det lockande!? Dagens sortering av eböckerna i läsplattan fick mig att inse att jag inte behöver skaffa några nya titlar på ett bra tag. Frågan är bara om jag kan leva upp till det. ;-)


8 kommentarer:

 1. Først må jeg si at det var veldig hyggelig at du ville være med på spalten min, det er alltid kjekt med "nye" fjes!:-) Den collagen du har laget var veldig fin og sikkert lurt å lage en egen "hylle" for de uleste bøkene for slik å få oversikt over hvilke bøker man har som man ikke har lest ennå. Boken du har på vent har jeg på ønskelisten min og jeg må se å få kjøpt den snart, så tusen takk for påminnelsen!:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är en god idé att, som du gör, dela med sig av vad man har "på vent" att läsa. Även om man ännu inte läst och vet vad man tycker om en viss bok, så har man ju valt att skaffa den för att man tror att den är bra. Roligt att du gillar mitt collage och att det gav dig en påminnelse. :-)

   Radera
 2. Ja, her har du litt av hvert. Det syvende barnet har også jeg på vent.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man har fler böcker än man anar "på vent". Det var nog nyttigt för mig att sortera dem. Ska bli spännande att läsa vad du tycker om Det sjunde barnet när du så småningom läst den. :-)

   Radera
 3. Jag måste verkligen läsa Magikerna, låter så spännande! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst verkar den oemotståndlig! :-)

   Radera
 4. Her var det flere ukjente bøker. Takk for tips :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att jag kunde bidra med flera okända titlar. Även om de inte är nyutgivna, så är de som nya för den som inte läst dem ännu. :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...