tisdag 15 april 2014

Krimimesse i Horsens

Det är ju helt klart att jag missade något när jag inte besökte årets Krimimesse i Horsens i Danmark! Attan också! Men nu vet jag vad jag definitivt ska göra nästa år i början av april. Man vill ju inte göra en "forbrydelse". ;-)Det är ju hur "passande" som helst att hålla en mässa om deckare i ett före detta fängelse. När jag läser vad Bengt Eriksson på Kvällsposten skriver om Krimimessen, blir jag riktigt sugen på det spännande programmet. Tänk bara en programpunkt som denna:
"Ett annat spännande möte mellan fiktion och verklighet - jag antar att Vibeke Johansen, som arbetar på Horsens bibliotek och svarar för programmet, också kommit på det här! - var den riktige kriminalpolisen Frode Z. Olsens förhör av författaren Jesper Stein om hans huvudperson Axel Steen, fiktiv polis och narkoman."
Citatet är hämtat ur Bengts text i Kvällsposten.

Horsens har för övrigt blivit en av tolv danska kommuner som tilldelats statliga pengar i projektet "Danmark læser". Kulturminstern Marianne Jelved kommer att avsätta 20 miljoner kronor de kommande fyra åren med start i år för detta projekt. De tolv utsedda kommunerna bildar modell för andra.


Alla tolv læsekommunerna i "Danmark læser".

Våra grannländer har verkligen spännande saker på gång för att uppmuntra läsandet. Norrmännens kronprinsessa initierade Litteraturtoget i början av april. Det ska bli spännande att följa vad danskarna hittar på inom ramen för sitt projekt. Köpenhamn är en av kommunerna som blivit "læsekommun" och där tillbringar man ju en del tid och kan kanske vara med om något spännande arrangemang.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...