onsdag 16 april 2014

Jag vägrar dö nyfiken

Babben Larsson är nog en välkänd person för de flesta. Hon är mångsidig som artist och har bland annat också spelat in ljudböcker. Det är verkligen underbart att lyssna till en bok inläst av Babben, tycker jag. Därför blev det självklart att lyssna även till hennes egen bok, Jag vägrar dö nyfiken, som såklart är inläst av … henne själv. Givetvis finns denna titel också som ebok.Babben blandar lustiga episoder med mer allvarliga händelser i denna bok som handlar om hennes liv. Vi får möta den unga Babben, som ger sig ut på resa genom Europa, både som tågluffare och som liftare. Senare blir det scenskola, karriären som komiker och familjebildning. Babbens roll som matte till två älskade hundar skildras också. Hennes arbetsnarkomani och att hon gick in i väggen på grund av detta samt hur hon tog sig ur situationen får man ta del av.

Babben är mycket personlig, men aldrig privat, i denna bok. Precis som det ska vara, tycker jag. Hon har en oemotståndlig förmåga att berätta om såväl allvarliga saker som roliga händelser. Att hålla en nyttig distans till vissa saker är hon expert på utan att för den skull ta alltför lätt på livets allvarligheter.

Vill du lära känna Babben lite närmare tycker jag att du ska läsa eller lyssna till denna bok. Det är nog rentav så att jag nästan hellre skulle rekommendera att lyssna. Men för den som inte gillar ljudböcker är det tur att Jag vägrar dö nyfiken även finns som ebok och pappersbok. Själv lyssnar jag mycket på ljudböcker och med just denna i öronen hände det att jag både skrattade och fnissade för mig själv då jag gick på stan.

2 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt också lyssnat på den här - riktigt trevligt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så roligt att höra att du också gillar den! :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...