måndag 28 april 2014

Homan hittills

Jag, som påbörjade läsningen av Jan Mårtensons deckarserie om Homan, jublar förstås över att en riktigt maffig samlings-ebok nu har kommit med samtliga böcker om denne antikvitetshandlare.
Den heter Homan hittills - 42 Homandeckare med guldkant och som titeln säger, finns samtliga böcker i Homan-serien (inklusive den senast utkomna) med i denna samling. Dessutom innehåller den även andra Homanrelaterade titlar, som Jan Mårtenson skrivit, samt en intervju med författaren själv. Genom att skaffa denna samlings-ebok sparar man mer än en meter bokhylla, vilket pappersvarianterna hade upptagit om man valt det formatet. Det motsvarar också 38 kilo i vikt, vilket verkligen kan vara att beakta om man ska flytta - det finns väl inget mödosammare att flytta än pappersböcker?! Ja, okej, det skulle vara ett gammaldags piano då … ;-)

Men … smakar det så kostar det! Runt tusenlappen får man ge, med viss variation beroende på vilken ebokhandlare man vänder sig till. Men betänk att det ändå handlar om totalt 45 titlar. Jag hoppas dock att Bonnier har ägnat sig åt noggrann korrekturläsning, för åtminstone det exemplar jag har av första Homan-eboken var alldeles för full av trista, onödiga korrekturfel. Men det var snart ett år sedan jag köpte den, så det kan ju ha skett en förbättring.

Jag tycker det hade varit skoj om även Maria Langs produktion kunde komma ut som samlings-ebok. Det är kanske på gång - vem vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...