måndag 3 mars 2014

Readme Lund

Till våren inträffar en väldigt spännande händelse i Lund. Den 26/5 kommer nämligen den första Readme-konferensen att hållas. Det är ett event om läsning och böcker för alla yrkeskategorier som arbetar med detta, till exempel inom skola, bibliotek, forskningsvärlden och bokbranschen i största allmänhet.
Initiativtagare är Anders Mildner, journalist och författare till boken Koltrasten som trodde att den var en ambulans, och Anagram. På talarlistan kan man se kända namn i form av Karin Taube, Thomas Fürth, Nils Holmberg, Brit Stakston, Malin Crona och Björn Hedensjö. Detta är onekligen kunniga personer, som det skulle vara väldigt intressant att lyssna på. På det hela taget hade det varit mycket spännande att delta under en dag som denna, inte minst eftersom läsning av eböcker samt "skärmläsning" kommer att diskuteras. Mer intressant information om dagen finner du hos Skånska Dagbladet och Sydsvenskan

Som eboknörd får jag se till att skaffa en eller flera sponsorer om jag ska gå på denna konferens, eftersom avgiften är anpassad för deltagare, vars arbetsgivare betalar. Men det kommer kanske intressanta artiklar i tidningarna, som man kan ta del av, eller rentav filminspelning så som på ebokhearingen i Stockholm tidigare i år. Jag håller tummarna för det, för mycket nyfiken på vad som kommer att avhandlas är jag allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...