tisdag 11 mars 2014

På ditt frukostbord i framtiden?

Hufvudstadsbladet skriver om en ny makapär för tidningsläsning. Det är en sorts tunn och smidig läsapparat, som laddar ner dagens exemplar av tidningen över natten. Det är det finska företaget Leia media, som håller på att utveckla denna variant av läsplatta för tidningsläsning.
Det låter onekligen väldigt spännande, särskilt när jag sökte upp Leia Medias hemsida och läste mer om detta underverk. Jag följde även länkarna på deras avdelning "News" och kunde förstå att de försöker utveckla en platta som laddas med hjälp av endera solenergi eller vanligt artficiellt ljus.
Vi är säkert många som redan läser tidningen via en surfplatta, men en sådan har ju sina begränsningar om man jämför med Leia medias intentioner för sin platta. Surfplattan behöver till exempel laddas titt som tätt. Dessutom är det omöjligt att sitta och läsa tidningen i solljus.

Leia Medias platta för tidningsläsning är ute på en testrunda. Testplattan är täckt av glas, men den framtida plattan ska bli överdragen med plast. Man ska kunna rulla ihop den och ta med den som vilken papperstidning som helst. Kolla gärna på bilden i Hufvudstadsbladet. Där ser man hur tidningsplattan ser ut att ha vikts ihop.

Det ska bli kul att se hur det går. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...