tisdag 25 mars 2014

Norges kronprinsessa ...

… vill inspirera sina landsmän att läsa mer. Därför har hon tagit initiativ till ett mycket spännande projekt - Litteraturtoget! Det tycker jag är väldigt coolt gjort av henne.
Det är ett tåg fullt med böcker, som skall avgå den första april från Bodø och köra via Fauske, Rognan, Mo i Rana och Mosjøen, för att under den andra april ankomma till Snåsa, Steinkjer och slutstation Stjørdal. Självklart kommer kronprinsessan Mette-Marit att finnas med under resan. Hon säger att hon ser fram emot att få träffa människor och dela läsupplevelser med dem då tåget står stilla på de olika stationerna.

Tåget har en cafévagn och en biblioteksvagn, som intresserade kan besöka då tåget står på stationerna. I biblioteket kan man förstås låna böcker. Det kommer också att finnas en särskild hylla med kronprinsessans favoritböcker, som man kan bläddra i. Kronprinsessan Mette-Marit, som inte bara är kronprinsessa utan också bokslukare, vill på detta sätt även uppmärksamma bibliotekens betydelse för samhället.

Den som vill veta mer kan med fördel läsa om detta spännande evenemang via denna länk. Själv undrar jag vad kronprinsessan har för inställning till eböcker, om hon läser sådana och i så fall vilken läsplatta hon använder. ;-)

1 kommentar:

  1. Vet inte om du fick mitt meddelelsnde om att bokchatta den 27 mars? Kan du? Efter 19?

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...