fredag 7 mars 2014

Mer om Pocketbook Aqua

Häromdagen skrev jag om en kommande nyhet på läsplattefronten. Det är Pocketbook, som under våren lanserar sin vattensäkra läsplatta Pocketbook Aqua. Jag har funnit mer information om denna platta - den optimala semesterläsplattan.


Visst är det en härlig semesterbild?!

Som en sammanfattning kan man säga att den nya plattan, som tekniskt sett fungerar som en Pocketbook Basic Touch, kommer att vara IP57-klassad. Det betyder att den är skyddad mot damm och annat mindre skräp samt klarar att sänkas ner på en meters djup i vatten. Den som vill läsa mer om IP-systemet och vad det innebär kan göra det genom denna länk.

Aqua har alla de fördelar som Basic Touch har. Den har wifi och en browser som möjliggör att du direkt i plattan kan låna låne-eböcker från biblioteket (utan att behöva gå via en dator med andra ord) och såklart möjligheten att läsa dessa DRM-krypterade låne-eböcker.

Dessutom läser man förstås vanliga eböcker i ePub-format. Att plattan är utrustad med Dropbox gör att det går busenkelt att överföra böcker mellan olika enheter.

Aqua är inte utrustad med frontlight, men vem behöver det då man sitter på en solig strand och läser? Den har av förståeliga skäl inte heller utgångar för SD-minne och hörlurar. Det är helt enkelt svårt att kombinera detta med vattentåligheten.

På Pocketbooks hemsida kan man läsa mer. Digitalversus skriver också om den. Där finns beskrivningar av bland annat de tekniska specifikationerna, som jag inte nämner här ovan.

Jag är omåttligt och barnsligt sugen på denna spännande semesterläsplatta och har anmält mitt intresse hos återförsäljaren. April månad kan vara en möjlig leveranstid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...