torsdag 27 mars 2014

Cirkoli

Gillar du fantasifulla berättelser fulla av fantastiska äventyr där allt kan hända? Då kan Cirkoli vara något för dig. Det är Patrik Stigsson som är författare till denna bok.


Omslag: Marcus Österström

Gusten och Sofia har alltid fått höra att man inte kan ta sig igenom den enorma och höga ogrässkogen som omger staden de bor i. Det var en trollkarl, som för hundratals år sedan sådde denna ogenomträngliga skog. De som försökt ta sig igenom har inte återvänt. En som ville prova var Gustens pappa.

Gusten bor numera med sin mamma. Hon är väldigt trött på Gustens prat om Filko, låtsaskompisen. Om hon bara hade anat att Filko faktiskt finns på riktigt hade hon nog varit mer försiktig. Filko tar nämligen med sig först Gusten och senare både Gusten och Sofia på flygturer över och bortom ogrässkogen.

Bortom ogräset ska finnas ett nöjesfält, Cirkoli. Åtminstone om man ska tro legenden. Men alla människor i staden förnekar att Cirkoli finns. Berättelserna om Cirkoli är ändå väldigt lockande. Det sägs att nöjesfältet är magiskt och att det har en port till stjärnorna. Där kan drömmar bli levande och önskningar uppfyllda. Naturligtvis hamnar Gusten och Sofia i Cirkoli. Där dras de båda in i ett äventyr, som de sent skall glömma. Det är tur att Sofia är en riktigt stark och imponerande hjältinna.

Cirkoli är både tankeväckande och ett fantasifullt äventyr på samma gång. En klart läsvärd bok för många olika åldrar. Här är en annan recension, skriven av en läsare som verkligen fastnat för Cirkoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...