fredag 28 februari 2014

Pocketbook Aqua

Läsplattor av märket Pocketbook har jag nämnt i ett tidigare inlägg. De har ett ganska stort urval plattor och var bland annat först i världen med en läsplatta av e-ink-typ med färgskärm. Nu är de på gång med ytterligare en spännande nyhet. Lagom inför semestersäsongen kommer läsplattan Pocketbook Aqua - den vattentåliga läsplattan för strandbesök. Eller för den delen för den som gärna vill läsa i badkaret. ;-)
Pocketbook Aqua är i princip identisk med Pocketbook Basic Touch. Detta betyder bland annat att man får en läsplatta i vilken man kan läsa såväl vanliga eböcker i ePub-format samt de som är krypterade i DRM-format. En del köpe-eböcker och alla låne-eböcker är krypterade. Dessutom kan man använda Dropbox för överföring av böcker.

Utöver funktionerna som Basic Touch-plattan har, så är Aqua vattensäker. Det hävdas att plattan tål att sänkas ner till en meter under vatten. Jag tolkar detta som att man kanske inte precis ska dyka omkring med plattan hur som helst, utan att om olyckan är framme och man tappar den medan man ligger i badkaret, så är ingen större skada skedd. Eller tänk att ligga på en luftmadrass och guppa på vågorna i strandkanten och läsa ur sin semesterdeckare utan att riskera någonting. Där ligger minsann pappersböckerna i lä. ;-)Jag blir onekligen väldigt nyfiken på denna läsplatta och funderar på att be återförsäljaren ta reda på när den kommer till Sverige. Det sägs att den kommer att lanseras i mars och att färgen på ytterhöljet kommer att vara blå.

2 kommentarer:

  1. Kommer att läggas på min önskelista till morsdagspresent! Låter kanon. Jag har äntligen upptäckt vilken skillnad det är att läsa på en läsplatta och en surfplatta, så en vattentät blir helt klart nästa inköp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken utmärkt morsdagspresent! En platta som denna är ju perfekt att önska sig inför sommarsäsongen och allt läsande i strandmiljö. Så kul att du upptäckt läsplattornas fördelar. Lång batteritid är en riktigt bra fördel när man vill tillbringa långa, lata dagar med läsande på semestern. För att inte tala om möjligheten att kunna sitta ute i solen och läsa. :-)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...