fredag 17 januari 2014

Storytel Premium

Storytels eboksatsning kommer att lanseras under våren 2014, skriver företaget på sin informationssida. Det kommer att kosta 199 kronor i månaden att välja abonnemanget Storytel Premium.


Det tycks med andra ord som att denna satsning på eböcker har blivit försenad, eftersom Storytel redan tidigt i höstas utlovade att den skulle komma igång i december 2013. Just nu pågår förmodligen en utprövning och utvärdering av tjänsten, eftersom redan befintliga abonnenter erbjudits möjlighet att prova på i förväg.

Oavsett när detta kommer igång, är kanske det viktigaste att det blir möjligt att kombinera ljudbokslyssnande och eboksläsande, så som företaget utlovar. Med denna abonnemangsform får man nämligen fri tillgång till alla deras ljudböcker och eböcker. De titlar som utgivits i båda formaten kan man då växla mellan att läsa eller lyssna till.

Eftersom det ibland finns funderingar kring ägandeformerna vad gäller eböcker, så kan jag förtydliga att vid såväl denna abonnemangsform som andra typer av "prenumerationer" gäller att du som läsare inte äger de eböcker du läser inom ramen för dessa. Du får tillgång till dem, likt ett stort bibliotek som du betalar för att få tillträde till.

Själv har jag blivit lite tveksam till att ge mig på en abonnemangsform som denna, eftersom jag fick negativ erfarenhet då jag var ljudbokskund hos just Storytel. Jag fick inte offline-lösningen att fungera. När det sedan uppstod problem med deras server, stod jag där utan tillgång till den bok jag höll på med. Här finns fler av mina funderingar om Storytel Premium.

2 kommentarer:

 1. Jag kommer knappt ihåg varför men var inte nöjd med Storytel mår jag provade, var ett bra tag sedan dock...
  Men jag har nu E2GO. Väldigt smidigt, och man får polletter så ifall man lyssnar/läser mindre en månad sparas de. Jag köpte idag en ebok därifrån, väldigt smidigt, kan läsa via appen, eller som jag gjorde, ladda ner till läsplattan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, det var ju intressant att få veta. Jag har kikat på E2GO, men tyckt att det där med polletterna verkat onödigt krångligt. Kul att höra din erfarenhet! :-)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...