torsdag 2 januari 2014

Storytel Premium ...

… är snart på gång. Det handlar alltså om Storytels kombinerade abonnemang för både ljudböcker och eböcker.


Hittills har ljudbokentusiasterna kunnat abonnera på ljudböcker hos Storytel enligt två olika alternativ. Snart kommer deras tredje abonnemangsform, som går ut på att man får tillgång till både ljudbok och ebok. Tanken är att man ska kunna läsa eboken hemma och när man sedan ger sig i väg ut på till exempel en träningsrunda, fortsätter man läsa samma bok genom att lyssna.

De som har ett ljudboksabonnnemang har möjlighet att prova tjänsten redan nu, innan den lanseras. Man ska dock vara medveten om att den bara fungerar till iPhone och iPad.

Storytels eböcker kommer att kunna läsas i deras egen app. Ett abonnemang ger alltså inte möjligheten att ladda över eboken till en vanlig e-ink-läsplatta. Vidare är det fråga om just ett abonnemang. Storytel äger eböckerna och ger kunderna tillgång till dem. Du som abonnerar äger alltså inte de eböcker du läser.

Jag känner mig visserligen tilltalad av idén att kunna läsa kombinerat i ebok och ljudbok. Men å andra sidan föredrar jag (och mina ögon) att läsa i min vanliga, hederliga läsplatta. Dessutom har jag den trista erfarenheten från ljudboksabonnemanget att plötsligt fick inte appen kontakt med servern och då fanns ingen möjlighet att lyssna på boken. Trist när man just då hade tänkt sig att lyssna.

2 kommentarer:

  1. Verkligen trist att du inte kunde lyssna på din ljudbok bara för att det inte gick att kontakta servern. Nej, då verkar det bättre att köpa - och äga - sin ljudbok. Eller ebok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det verkar på det hela taget enklast att köpa och äga sin ebok eller ljudbok själv. Inte minst för att man själv kan välja vilken typ av enhet man vill läsa eller lyssna från.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...